2008-08-17

Pradedame veiksmus, kuriais spausime visų lygių politikus atsisakyti algų vokeliuose

 

TS-LKD frakcija Klaipėdos m. savivaldybės taryboje atsisako „vokelinių" išmokų

 

Žemiau pateikiu 2008 08 17 d. pranešimą spaudai. Tai tik pirmas iš daugelio suplanuotų žingsnių, kurių tikslas – panaikinti visus neatsiskaitytinus ir amoralius priedus, „ūkines išlaidas", fondus, išmokas, pseudoalgas ir kitus kosminiais tempais besiplečiančius mokesčių mokėtojų pinigų pusiaulegalius pasisavinimo būdus, kurie yra labai kruopščiai slepiami nuo gyventojų:

 

Delfi.lt 2008 08 17: „Klaipėdos konservatoriai prieš rinkimus atsisako pinigų kanceliarinėms išlaidoms"

 

Tėvynės sąjungos –Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Klaipėdos m. Savivaldybė taryboje atsisakė taip vadinamų išmokų kanceliarinėms reikmėms.

Ši išmoka už kanceliarijos, pašto, telefono, transporto išlaidas mokama kiekvienam tarybos nariui kas mėnesį. Už ją nereikia atsiskaityti, nuo jo nemokami mokesčiai, todėl faktiškai tai yra atlyginimas „vokelyje".

Anksčiau Klaipėdos m. tarybos nariams ji sudarė 300 Lt kas mėnesį.

Tačiau 2008 07 31 d. miesto tarybos nariai savo posėdyje ją pasididino 3-4 kartus iki 1000 – 1200 Lt kas mėnesį, motyvuodami sunkia ekonomine savo būkle.

TS-LKD frakcija Klaipėdos m. savivaldybės taryboje protestavo prieš šį projektą, kvietė miestiečius į mitingą.

Tačiau net į piketą gausiai susirinkę miestiečiai nesustabdė „skurstančių" tarybos narių nevaldomo troškimo praturtėti mokesčių mokėtojų sąskaita.

Dalis „vokelinės" išmokos iniciatorių, kaip ir dauguma balsavusiųjų „už" pasididinimą, yra deklaravę asmeninio turto daugiau, nei už milijoną litų.

 

TS-LKD frakcija Klaipėdos m. savivaldybės taryboje jungia 5 tarybos narius iš 31.

Frakcija taip pat kreipėsi į Mokesčių inspekcija, kad būtų patikrinta, ar teisėtai tarybos nariams nuo 2000 metų yra mokamas dvigubas atlyginimas.

Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo tvarkos įstatymo 4 straipsnio 3 dalyje nustatyta, kad savivaldybių tarybų narių pagrindinėje darbovietėje negautas atlyginimas už laiką, praleistą tarybos, komitetų, komisijų, kolegijos posėdžiuose yra kompensuojamas.

Tačiau paaiškėjo, kad tarybos nariai gaudavo abu atlyginimus vienu metu tiek pagrindinėje darbovietėje, tiek kompensaciją iš savivaldybės už tą patį laiką, už kurį apmokėdavo ir darbdavys.

 

TS-LKD frakcija ragina atsisakyti „vokelinių" ir visų kitų neskaidrių, neatsiskaitytinų ir neapmokestintų išmokų ne tik likusius Klaipėdos m. tarybos narius, bet ir visų lygių valstybės tarnautojus, bei politikus.

 

Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: