2008-09-05

2008 09 05 d. TS-LKD mitingas prie savivaldybės durų: prieš vokelius, prieš abonentinius mokesčius ir prieš dabartinę šiukšlių tvarką

© D.Vasiliauskienės nuotraukoje – TS-LKD dalyvauja mokytojų mitinge Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje 2008 m. vasarą.

 „Klaipėdos" tinklapio publikacija: Konservatoriai politikus kvietė atsisakyti „vokelių"

Lygai prieš 15 metų Lietuvą supurtė beprecedentis įvykis - Klaipėdos miesto tarybos nariai 1993 m. vasario 2 d. priėmė sprendimą atsisakyti privilegijų: 36 balsavus „už", 2 „prieš" ir 1 susilaikius tuometiniai deputatai patys atsisakė savo priemokų, savo pranešime rašo Klaipėdos tarybos narys Naglis Puteikis.

Anot politiko, prieš mėnesį Klaipėdos miesto tarybos nariai žengė atvirkštinį žingsnį - priemokas sau pasididino 4 kartus nuo 300 iki 1200 litų kas mėnesį. Nuo šių priemokų jokie mokesčiai neskaičiuojami, už jų panaudojimą niekam nereikia atsiskaityti.

Pagerbiant 1993 metų kadencijos Klaipėdos m. savivaldybės tarybos deputatų sprendimą dėl priemokų atsisakymo, penktadienį Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos m. skyrius prie uostamiesčio savivaldybės rengia dviejų valandų mitingą šiems įvykiams paminėti. Susirinkime taip pat bus siūloma rugsėjo mėnesį paskelbti „Mėnesiu be vokelių", rašoma konservatorių pranešime.

Visi savivaldybės ir Seimo nariai, kuriem neužtenka valios visiškai atsisakyti privilegijų,  bus raginami atsisakyti savo vokelinių išmokų ir priemokų bent vienam mėnesiui.

Bus reikalaujama panaikinti abonentinius mokesčius už vandenį, pakeisti šiukšlių surinkimo tvarką - skaičiuoti mokesčius už šiukšle kaip Šiauliuose - nuo gyventojų skaičiaus bute, o ne nuo ploto.

Bus smerkiamos privilegijos, kurias valdžiai suteikė didiesiem prekybos tinklams  - jiems leista mokėti už faktiškai surinktas šiukšles, o ne už kv. metrus, kaip kad gyventojams.

Komentarų nėra: