2024-06-12

Pr. sp.: P. Gražulio atkirtis jį kritikavusiam Prezidentui: pasikeitus situacijai G. Nausėda pirmas V. Putinui paspaustų ranką

Pr. sp.: P. Gražulio atkirtis jį kritikavusiam Prezidentui: pasikeitus situacijai G. Nausėda pirmas V. Putinui paspaustų ranką

 

Vilnius, 2024 m. birželio 11 d. Antradienį į prezidento Gitano Nausėdos kritiką sureagavo Europos Parlamento mandatą iškovojęs Petras Gražulis. Jis paskelbė viešą vaizdo įrašą, kuriame išsakė savo nuomonę apie šalies vadovo pastabas bei jo politinę praeitį ir dabartinę poziciją.

„Ponas Prezidente, vakar jūs, kaip ir per 30 nepriklausomybės metų valdžioje buvę Landsbergiai, tyčiojotės ir niekinote mane. Kaip ir sovietiniais laikais, ne tik tyčiojosi ir žemino komunistų valdžia, bet ir persekiojo. Aš esu paskutinis SSRS politinis kalinys. 1987-aisiais metais, kai Jūs stojote į komunistų partiją, aš organizavau protesto akciją prie Adomo Mickevičiaus paminklo už Lietuvos laisvę, prieš Molotovo - Ribentropo paktą. 1988-aisiais metais buvau nuteistas už tai, kad atsisakiau tarnauti sovietinei sistemai ir norėjau organizuoti mitingą Vasario 16-ąją, keldamas laisvės ir nepriklausomybės klausimus," – teigia P. Gražulis.

Petras Gražulis taip pat sukritikavo prezidentą ne tik dėl jo praeities komunistų partijoje, bet ir dėl dabartinės pozicijos valdančiųjų partijų atžvilgiu.

„Jūs be jokio skrupulo nesigėdijate žeminti ir niekinti politinius kalinius. Jūs niekinate visus, kurie kovojo už  Lietuvos nepriklausomybę. Prezidente, Jūs niekinate visus tuos, kurie balsavo už mane, prisitaikydamas prie Landsbergių sistemos. Laukiu, kada jūs pasiūlysite poną G. Landsbergį į Europos Komisijos komisarus, nes Jūs visuomet kolaboravote su jais. Nežiūrint į jų pašaipas, Jūs nusileidote jiems visais klausimais," – sako politikas.

P. Gražulis taip pat išreiškė savo abejones dėl prezidento lojalumo, jei keistųsi politinė sistema.

„Jeigu ateityje keistųsi politinė sistema ir ateitų V. Putinas, G. Nausėda būtų pirmasis, kuris jam paspaustų ranką, kad sukurtų savo gerovės valstybę. Jūs vėl taptumėte komunistų partijos nariu, kaip kad įstojote 1987-aisiais. Taigi, sėkmės Jums. O rinkimų rezultatais per daug nesidžiaukite – aš balsavau ne už Jus, bet prieš Šimonytę. Ir pusė tokių žmonių buvo. Jūs man nesate autoritetas ir jokia vertybė," – teigia P. Gražulis.

Primename, kad rinkimų naktį Europos Parlamento mandatą iškovojęs P. Gražulis sakė, jog netikėjo savo pergale, tačiau džiaugėsi aplenkęs didesnius konkurentus – Regionų partiją,  Nacionalinį susivienijimą ir liberalų sąjūdį

„Džiaugiuosi, kad žmonės manimi pasitikėjo. Tai tikrai stebuklas ir tikrai Dievas yra," – sakė politikas.

Daugiau informacijos: El. paštas: grazulis.lt@gmail.com