2011-09-28

Prokurorai N.Puteikiui neleidžia dirbti Seime ilgiau nei savaitę

Nuotraukose – Klaipėdos istoriniame centre planuojami statyti daugiaaukščiai gyvenamieji ir biurų pastatai iš stiklo ir betono bei iki karo šioje vietoj stovėjęs Gerlacho namas.

Naujai išrinktasis Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydamas leisti jam dalyvauti Seimo posėdžiuose Vilniuje ilgiau, nei 7 dienas iš eilės. N.Puteikis yra kaltinamasis baudžiamoje byloje, todėl jam yra skirtas laisvės apribojimas – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš jo gyvenamosios vietos Klaipėdoje ilgiau nei 7 dienas. Šį laisvės apribojimą Seimo nariui skyręs prokuroras Sigitas Jasevičius prokuratūroje jau nebedirba, nes buvo aptiktas geriantis degtinę darbo metu iš ryto bare „Storuliukas" priešais Klaipėdos apygardos teismą.

N.Puteikiui, tuo metu dirbusiam Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėju Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius iškėlė baudžiamąją bylą už atsisakymą suderinti detalaus plano projektą H.Manto 11, Klaipėdoje, pagal kurį istorinėje miesto dalyje buvo numatyta pasatyti šešis 26-29 metrų aukšto stiklinius daugiaaukščius. Prokuratūra N.Puteikiui pateikė kaltinimus todėl, kad nesuderinus minėto projekto neva „didelės moralinės žalos patyrė UAB „Investicijų kvadrantas", nes buvo sumenkintas bendrovės įvaizdis, nebuvo vykdomas verslo projektas" (cituojama iš kaltinamojo akto).

Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas G.Danėlius kaltina N.Puteikį „pamiršus vykdyti Vyriausiojo administracinio teismo sprendimą", nors tame sprendime aiškiai nurodyta, kad detalusis planas gali būti derinamas tik pagal Kultūros paveldo departamento sąlygas. Prokuroras G.Danėlius pats šią esminę detalę „užmiršo", arba kažkodėl praleido pro akis. N.Puteikis teigia, kad jis su malonumu suderintų minėtą detalųjį planą, kai tik jis atitiks Kultūros paveldo departamento sąlygas.

- Sunku suvokti, kuo remdamasis prokuroras persekioja mane, kuo remiantis teismo sprendimai taikomi tik man, - teigė N.Puteikis. - Valstybės institucijos nėra įsipareigojusios ginti tik verslininkų interesus. Kultūros paveldo departamentas gina Lietuvos teisę ir galimybę būti turtinga paveldu, o ne vienadieniais stikliniais barakais, šalimi.

Pasak N. Puteikio, verslininkai atsisako vykdyti departamento sąlygas, neatsižvelgdami į čia iki karo stovėjusius įspūdingus pastatus.

- Siekdami vienasmeninės naudos, verslininkai bjauroja istorinę Klaipėdos dalį, - sako Seimo narys.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras G.Danėlius perdavė šį atvejį tirti Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui. Prokuroras teigia, kad nustatinėjama ir daugiau įtariamųjų, kurie stabdo šį projektą. Ieškoti verslininkų skriaudėjų puolė ir Klaipėdos STT valdyba. Jos tyrėjai aiškinasi, kas iš visuomeninių paminklosauginių organizacijų galimai papirko tuometinį paminklosaugos pareigūną N.Puteikį, kad šis nederintų minėtų statybų.

5 komentarai:

Ala rašė...

Manau, kad valstybė turi pareikalauti iš verslininkų, jau pastačiusių, ir tik ketinančių statyti senamiestyje stiklainius, atlyginti padaryta ir busimą žalą daroma valstybei.
Pakankamai daug informacijos, kad dėl jų veiksmų šalies ekonomikai daroma žala.
Štai vienas iš įrodimų. "Klaipėda" straipsnis apie vis mažėjantį į Klaipėdos uostą atplaukiančių kruizinių laivų skaičių.
"Turistai neranda senamiesčio. Klaipėdos lyginti su kitais miestais, į kuriuos užsuka kruiziniai laivai, neįmanoma, nes ji neturi kultūrinio paveldo.

„Mes neturime to, ką turi kaimyniniai uostai, tad reikia sugalvoti kitų būdų, kaip sudominti turistus. Gana dažnai pas mus užsukantys turistai klausia: “O kur yra senamiestis?„. Atsakome jiems, kad visur čia, aplink Turizmo ir informacijos centrą. Jie nudelbia akis ir išeina“, – atviravo pašnekovė.

Tad, negalėdami jiems pasiūlyti gražaus senamiesčio, anot pašnekovės, turėtume sukurti dirbtinių dalykų, kurie turistus sužavėtų.

Rygoje išskirtinių atrakcijų turistams nėra siūloma, tačiau čia jiems organizuojama daugybė skirtingų maršrutų, kuriais galima pamatyti įspūdingą Latvijos sostinės SENAMIESTĮ."

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/karti-kruizu-sezono-pamoka-vien-jomarkais-ir-sokiais-turistu-nesuviliosi-378873/psl-3

Protėvis rašė...

Kulturos Paveldo Departamentas yra atsakingas uz tai, kad Memelis neteko savo Senamiescio, kad vietoj daugiau kaip 700 metu buvusio miesto atsirado slykstus komunistinis lageris su atgrasiais ispistnamiais ir dvikojais degeneratais... Tai ko stebites, kad turistai nebenori atkeliauti! Ka jus ketinate jiems parodyti? Tokio slykstaus shudmiescio jie ne matyti nenori. Paziuri i vietinius pozmogius, pazvengia uz pilvu susieme ir vaziuoja kitur, kur yra senamiesciai, kur grazu ir jauku...

Anonimiškas rašė...

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nputeikis-praso-prokuroru-leisti-jam-buti-vilniuje-ilgiau-nei-7-dienas.d?id=50119978

Anonimiškas rašė...

Prokurorai N.Puteikiui neleidžia dirbti Seime ilgiau nei savaitę
klaipeda.diena.lt/naujienos/mie stas/prokurorai-n-puteikiui-nele idzia-dirbti-seime-ilgiau-nei-sa vaite-379588
Paskelbta 2011-09-28, 13:32DMN inf.
Naujai išrinktasis Seimo narys Naglis Puteikis kreipėsi į generalinį prokurorą ir prašo leisti jam dalyvauti Seimo posėdžiuose Vilniuje ilgiau nei 7 dienas iš eilės.
N.Puteikis yra kaltinamasis baudžiamoje byloje, todėl jam yra skirtas laisvės apribojimas – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš jo gyvenamosios vietos Klaipėdoje ilgiau nei 7 dienas.
N.Puteikiui, tuo metu dirbusiam Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėju Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius iškėlė baudžiamąją bylą už atsisakymą suderinti detalaus plano projektą H.Manto 11, Klaipėdoje, pagal kurį istorinėje miesto dalyje buvo numatyta pasatyti šešis 26-29 metrų aukšto stiklinius daugiaaukščius. Prokuratūra N.Puteikiui pateikė kaltinimus todėl, kad nesuderinus minėto projekto neva „didelės moralinės žalos patyrė UAB „Investicijų kvadrantas", nes buvo sumenkintas bendrovės įvaizdis, nebuvo vykdomas verslo projektas“ (citata iš kaltinamojo akto).
Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas G.Danėlius kaltina N.Puteikį „pamiršus vykdyti Vyriausiojo administracinio teismo sprendimą“.
N. Puteikis savo ruožtu tvirtina, kad tame sprendime aiškiai nurodyta, jog detalusis planas gali būti derinamas tik pagal Kultūros paveldo departamento sąlygas. Anot jo, prokuroras G.Danėlius pats šią esminę detalę „užmiršo“, arba kažkodėl praleido pro akis. N.Puteikis teigia, kad jis su malonumu suderins minėtą detalųjį planą, kai tik jis atitiks Kultūros paveldo departamento sąlygas.
„Sunku suvokti, kuo remdamasis prokuroras persekioja mane, kuo remiantis teismo sprendimai taikomi tik man, - teigė N.Puteikis. - Valstybės institucijos nėra įsipareigojusios ginti tik verslininkų interesus. Kultūros paveldo departamentas gina Lietuvos teisę ir galimybę būti turtinga paveldu, o ne vienadieniais stikliniais barakais, šalimi.“
Pasak N. Puteikio, verslininkai atsisako vykdyti departamento sąlygas, neatsižvelgdami į čia iki karo stovėjusius įspūdingus pastatus.
Jis įsitikinęs, kad siekdami vienasmeninės naudos, verslininkai bjauroja istorinę Klaipėdos dalį.
Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras G.Danėlius perdavė šį atvejį tirti Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui. Prokuroras teigia, kad nustatinėjama ir daugiau įtariamųjų, kurie stabdo šį projektą. Ieškoti verslininkų skriaudėjų puolė ir Klaipėdos STT valdyba. Jos tyrėjai aiškinasi, kas iš visuomeninių paminklosauginių organizacijų galimai papirko tuometinį paminklosaugos pareigūną N.Puteikį, kad šis nederintų minėtų statybų.

Naglis Puteikis rašė...

http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/505/53/d,detalus/

Kitą savaitę generalinis prokuroras Darius Valys prašys panaikinti Seimo nario Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę. N.Puteikis tuo džiaugiasi, ir mano, kad jam tai bus proga papasakoti apie nuo viršaus iki apačios supuvusią teisėsaugos sistemą. "Kai aš tai pamačiau, viskas man atsistojo į vietas – kunigo Mikutavičiaus nužudymas, kūno neradimas, palaidojimas kaip neatpažinto, - interviu LL sakė N.Puteikis, - kiek ten yra prokurorų klaidų, kiek kartų jie neatpažino kūno, ir galiausiai kaip vienas saugumietis paleido įtariamąjį nužudymu. Visa tai yra klaidos? Ne, viskas yra daroma už pinigus. Negali suaugęs vyras, 20 metų dirbęs teisėsaugoje, daryti tokių klaidų. Tai yra tik pinigai. Vadinasi, visos tos žolės burnoje (kaip Kedžio nužudymas), visi tie baloje prigėrę žmonės – man yra viskas aišku, visa tai padaryta už pinigus, ir žudikai išvengė atsakomybės tik už pinigus. Jeigu jie, matydami tokius dalykus, nieko nedaro, tai ką gali apie tuos prokurorus pasakyti?