2011-11-30

Kodėl STT vadovai dangsto su korupcija nekovojančios Klaipėdos STT?

Viešai sakiau ir rašiau www.ve.lt/naujienos/lietuva/lietuvos-naujienos/etikos-sargai-stt-prasymu-apklause-nagli-puteiki-655342, kad Klaipėdos STT neatlieka savo pareigų: nepagauna rimtų kyšininkų.

Nepagauna, nes negaudo.

Negaudo, nes Klaipėdos STT vadovybė glaudžiai susijusi su daugelį metų Klaipėdą valdančiu pseudoelitu (korumpuoti politikai ir privilegijuoti verslininkai), kuris per pseudoviešus pirkimus, valstybinės žemės gerose vietose prichvatzavimu ir teritoriniu planavimu, kuris pažeidžia aplinkinių žmonių teises, NETRUKDOMAS savivaliauja, neteisėtai lobsta, pažeidinėja eilinių miestiečių teises ir įstatymus.

Klaipėdos STT tai mato, bet 'nemato', nes gaudo arba smulkias žuvis, arba aptarnauja minėtą pseudoelitą.

Kodėl taip susinervino centrinė STT? kodėl skundžia mane už tokių minčių platinimą? Gal todėl, kad pasakoju faktus, kaip tai Klaipėdoje daroma.

O gal todėl, kad nuolat lyginu blogai dirbančią Klaipėdos STT, su puikiai dirbančiais Šiaulių, Panevėžio, kitų regionų STT valdybų estetešnikais, kurie gaudo ne smulkmę, o stambias žuvis (politikus, teisėjus, prokurorus, anstolius, RATC-ų , savivaldybių įmonių vadovus, net DNSB pirmininkus ir t.t .)

Šiaulių, Panevėžio, kitų regionų STT valdybos gaudo ir pagauna, padeda prokurorams teismuose ir daug tų stambių žuvų jau nuteisti už korupciją.

Tik Klaipėdoje ne.

Todėl minėtose laidose siūlau rotuoti STT valdybų vadovus.

Puikiai visi jaučiame, kad jei Klaipėdos STT būtų paskirtas vadovauti Šiaulių ar Panevėžio STT valdybų kuris nors iš vadovų, tai už kelių mėnesių pradėtų jų tinkluose spurdėti labai stambios Klaipėdos pseudoelito žuvys, tos istorijos atsidurtų laikraščių pirmuose puslapiuose ir TV žinių pradžiose.

Bet centrinė STT vadovybė tvirtai gina Klaipėdos STT stagnaciją, beveik nieko neveikimą, tik smulkmės gaudymą, viešo intereso iš esmės negynimą.

Gal Klaipėdos pseudoelito 'medus' taip svaiginančiai veikia?


Komentarų nėra: