2013-03-26

Prokurorai nuolat prašo teismų pasigailėti kolegų-kyšininkų, o elgesio sutrikimų turinčią merginą nori sutriuškinti

LT teisėsaugos dvigubi standartai (gen.prokuratūra nuolat prašo teismų pasigailėti kolegų-kyšininkų, o E.Kusaitę nori visomis prasmėmis sutriuškinti): mergina turėjo akivaizdžių elgesio sutrikimų: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/del-melagingu-pasakojimu-ekusaite-siuloma-bausti-9-tukst-lt-bauda.d?id=60995053

Ar tai leidžia Justui Lauciui, kuris bandė neteisėtai užvaldyti žemės sklypą Klaipėdos apskrityje, inicijuoti jos nubaudimą ją 100 kartų griežčiau, nei pvz.kyšininką prokurorą E.Vaitekūną, prievartavusį ir paėmusį 30000 Lt kyšį ir "nubausto" už tai tik 15 MGL dydžio (1950 Lt) įmoką  įmoka į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą:

"Neskirti realios laisvės atėmimo bausmės E. Vaitekūnui teismo prašė ir Generalinė prokuratūra.„Nuteisus E.Vaitekūną realia laisvės atėmimo bausme, jis praras gyvenimo vertybes, kurios gali sudaryti ar sudaro jo gyvenimo pagrindą, šios vertybės gali būti neatkuriamos ar sunkiai atkuriamos", – buvo pažymima prokuratūros skunde.

DELFI primena, kad E. Vaitekūnas buvo nuteistas už tai, kad savo naudai tiesiogiai pareikalavo duoti kyšį, pažadėjęs jį priimti ir priėmė 30 tūkst. Lt dydžio kyšį už savo teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus. Prokuroras vieno suimtojo tėvui buvo pažadėjęs paleisti jo sūnų į laisvę.

Praėjusių metų birželio 21-ąją E. Vaitekūnas vienoje Kauno degalinėje susitiko su asmeniu, iš kurio turėjo paimti pinigus. Šį susitikimą įrašinėjo specialiosios tarnybos, prokuroras tuomet buvo sulaikytas su įkalčiais.

Dirbdamas Generalinės prokuratūros prokuroru, E. Vaitekūnas tyrė bylas, susijusias su prekyba žmonėmis, nusikaltimais elektroninėje erdvėje".

www.delfi.lt/news/daily/law/teismas-pasigailejo-30-tukst-lt-kysi-paemusio-prokuroro-jis-lieka-laisveje.d?id=47589965

N.P.: arba palyginkime su "bausme" advokatei, davusiai 5000 Lt kyšį prokurorui - Artūro Paulausko sūnui: "Teisėjas Audrius Cininas paskelbė, kad 31 metų J. Kvedorelytę atleidžia nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą – už ją sutiko laiduoti vaikų darželyje auklėtoja dirbanti jos sesuo. Kad kaltinamoji būtų atleista nuo atsakomybės, neprieštaravo ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.... J.Kvedorelytė nuo 2011-ųjų rugpjūčio 24-osios iki rugsėjo 26-osios per Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūną R. Volskį siekė papirkti prokurorą V. Paulauską.

Su pasieniečiu J. Kvedorelytė bendravo „Skype" ir neformalių susitikimų metu, kai šiam pasiūlė 3 tūkst. eurų už jos klientams palankaus sprendimo priėmimą V. Paulausko atliekamame ikiteisminiame tyrime – grąžinti automobilį „BMW X5" savininkui, kurio interesams ji atstovavo.

Nustatyta, kad 2012 m. sausio 23 d. apie 14 val. J. Kvedorelytė susitiko su R. Volskiu ir per jį, kaip tarpininką, prokurorui perdavė 5 tūkst. Lt kyšį.

www.delfi.lt/news/daily/lithuania/apaulausko-sunu-papirkti-bandziusi-socialdemokrate-isvenge-atsakomybes.d?id=60986695

Komentarų nėra: