2013-04-25

Dabartinė TS-LKD vadovybė yra pernelyg atitrūkusi nuo eilinių Lietuvos žmonių ir per menkai rūpinasi vertybiniais pamatais

Iš http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2013-04-26-aaaa/99881

Seimo narys N. Puteikis, kuriam Priežiūros komisiją atėmė galimybę pačiam kandidatuoti į partijos pirmininkus, tvirtai palaiko V. Landsbergį, kad tai vienintelis šansas partijai atgauti autoritetą visuomenėje. Pasak N. Puteikio, dabartinė TS-LKD vadovybė yra pernelyg atitrūkusi nuo eilinių Lietuvos žmonių ir per menkai rūpinasi vertybiniais pamatais.

Pasak N. Puteikio, V.Landsbergis  TS-LKD nariams asocijuojasi su Sąjūdžio vertybėmis: idealizmu, viešumu, antikorupcija, tiesa, teisingumu, teise į mitingus, teise kritikuoti valdžią, socialiniu jautrumu, pagarba lietuvių istorijai, kalbai,  kultūrai, krikščioniškomis vertybėmis. Kalbant alegorijomis - žalia spalva, ąžuolo lapai, Gedimino stulpai.

A.Kubilius, pasak parlamentaro, daugiau siejamas su modernumu, liberalumu, laisva rinka, turtingų, jaunų, sveikų žmonių interesais. Jei ženklais – balta spalva, kregždutė.

V.Landsbergio vadovaujamas TS-LKD Politikos komitetas jau daug metų bando ginčytis su A. Kubiliumi ir jo komanda, kad dažnai vertybiniai dalykai yra svarbiau, nei ekonomika. Bet diskusijų kasmet vis mažiau, nes TS-LKD mažėja aukščiau minėtų V.L. šalininkų. Jie miršta arba traukiasi iš partijos, ypač po to, kai nebuvo kietai ginami atleistieji FNTT vadovai V.Gailius, V.Giržadas, nebuvo vertinamas policijos smurtas Garliavos šturmo metu.

TS-LKD partijoje kasmet daugėja A.Kubiliaus šalininkų, kurie mano, kad ekonomika svarbiau nei eilinių žmonių rūpesčiai. TS-LKD reklaminiuose pristatymuose pradeda vyrauti liberalų, net libertarų požiūriai, pvz. A.Ramanausko-Greitai, A.Užkalnio, A.Adomėno. I.Degutienei atsisakius kandidatuoti, nebėra kam atstovauti Sąjūdžio ir krikščioniškųjų vertybių.

Todėl V. Landsbergis ir kandidatuoja - kad neprasidėtų dar viena idealistų išėjimo iš TS-LKD banga. Todėl mes šiandien turime palaikyti V. Landsbergį, nes taip gelbėjame partiją.

Komentarų nėra: