2014-08-19

Vytauto Pociūno žūties metinės tradiciškai bus paminėtos S.Daukanto aikštėje

Vytauto Pociūno žūties  metinės tradiciškai bus paminėtos S.Daukanto aikštėje
Piliečių Santalka bei M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas šių metų rugpjūčio 22 dieną, penktadienį, 12 valandą, S. Daukanto aikštėje Vilniuje kviečia piliečius paminėti aštuntąsias pulkininko Vytauto Pociūno žūties metines. 
2006-ųjų rugpjūčio 23-iąją Breste žuvusio Vytauto Pociūno mirties aplinkybės bei valstybės institucijų organizuoto jo pomirtinio šmeižto priežastys iki šiol lieka Lietuvos teisėtvarkos neištirtos.
Todėl savo valstybei neabejingi piliečiai jau septintą kartą kviečiami susirinkti Vilniaus Simono Daukanto aikštėje ir atkakliai priminti atsakingoms valdžios institucijoms, kad ištirti pulkininko Vytauto Pociūno žūtį ir jo šmeižtą yra Lietuvos garbės reikalas, kad valstybei tarnavę pareigūnai neturi būti niekinami ir šmeižiami. 
2007-aisiais filosofo Leonido Donskio dainomis pradėtoje pilietinėje Vytauto Pociūno atminimo akcijoje per keletą metų yra dalyvavę žinomi lietuvių meninikai: Veronika Povilionienė, Martynas Švėgžda, Gytis Paškevičius, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Gediminas Storpirštis bei kiti.
Minint aštuntąsias Vytauto Pociūno žūties metines prie Respublikos Prezidentės rūmų ansamblis „Vilniaus aktoriai" atliks senąsias Lietuvos kariuomenės ir partizanų dainas. Dainuos aktoriai Saulius Sipaitis, Vytautas Taukinaitis ir Pranas Zaremba.
Daugiau informacijos:
Vaiva Žukienė: 8 650 13133
Darius Kuolys: 8 671 32461 

Komentarų nėra: