2014-09-19

Valdovų rūmai-2: kreipiausi į Generalinę prokuratūrą dėl viešo intereso gynimo - dėl slapto ir neskaidraus Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.

Valdovų rūmai-2: kreipiausi į Generalinę prokuratūrą dėl viešo intereso gynimo - dėl slapto ir neskaidraus Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.

„...Nesuprantama, kodėl Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurse atveju einama neskaidrių, visuomenei nerimą sukėlusių, rangos konkurso dalyvių ribojančių, projektus tyčia branginančių, gigantiškų ir įslaptintų projektų, tokių programos VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė", Vilniaus stadiono, Valdovų rūmų keliu.

T.y. šiuo atveju Kalėjimų departamentas daro viską, kad nebūtų skelbiamas įmanomai viešesnis konkursas, tarptautinis konkursas, kodėl keliant perteklinius reikalavimus maksimaliai  ribojama konkurso dalyvių konkurencija, o mažiausią kainą pasiūlęs dalyvis yra pašalinamas, tokio pašalinimo motyvai visuomenei suprantama kalba nekomentuojami ir iš esmės visai neaiškinami, o tolesnės pirkimo procedūros įslaptinamos (atliekamos neskelbiamų derybų būdu), tarsi tai būtų ypatingo slaptumo reikalaujančių priemonių, pvz. aukščiausios vadovybės pokalbių su ES pareigūnais pokalbio sistemų pirkimas.

... Remdamasis aukščiau išdėstytu ir siekdamas norėdamas ginti viešą interesą, prašau imtis priemonių sustabdyti visų procedūrų vykdymą siekiant išvengti dar didesnės žalos ir nuostolių visuomenei ir valstybei, pradėti ikiteisminį tyrimą ir ištirti, ar nebuvo padaryti nusikaltimai, pasireiškiantys neteisėta Kalėjimų departamento ir kitų pareigūnų veikla ir veiksmais siekiant gauti asmeninės naudos iš trečiųjų asmenų..."

Komentarų nėra: