2015-12-07

Norint, kad partijos gintų viešą interesą, reikia, kad joms turi būti nustatytas ne mažesnis, kaip 5000 narių minimumas.

Buvau ir tebesu vienas iš aktyviausių ne mažesnės nei 2000 narių kartelės nustatymui partijoms palaikytojų. Seimo stenogramoje svarstant šį klausimą girdisi, kaip siūlau P.Urbšiui nebijoti tokios kartelės, nes jis laisvai įsteigtų tokio dydžio partiją vien tik Panevėžio apskrityje. Gaila, kad nesigirdi mano replikos ne į mikrofoną, kur aš sakau, kad reikėtų nustatyti ne mažiau kaip 5000 narių minimumą, nes partiniai nykštukai tik sukelia bereikalingus lūkesčius rinkėjams. Ką ir rodo mikrobinių partijų beveik nematomi pasirodymai pastarųjų dešimties metų visų rūšių rinkimuose. O kodėl pasisakau net ne už 2000, o už 5000? O todėl, kad pvz. Seime reikia turėti ne mažiau, kaip 15 Seimo narių frakciją, kitaip nebus galima padaryti jokio poveikio ginant viešąjį interesą. O tam ir reikia ne mažiau, kaip 5000 partijos narių. 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Manyčiau palaipsniui partijos priaugins savo nariu skaičius, bet tai daryti skubomis būtų neteisinga. Mažų partijų būti gali daug, bet dalyvauti rinkimuose jos turėtų galėti tik po kelių metų įsisteigimo. O dabar partijos sukuriamos rinkimams (pvz. Tautos prisikėlimo) ir priskaldo malkų.