2017-04-05

Visuomeninė TV ir toliau Trakų paveldo sąskaita aršiai gina LEO LT vieno iš aferos vykdytojų D.Nedzinsko ir jo atstovaujamos RIMI interesus.

Pasigrožėkime A.Matonio talentu baltą išversti į juodą – puikus melo, propagandos  ir dezinformacijos kokteili: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/stt-pradejo-tyrima-del-traku-istorinio-nacionalinio-parko-vadovo.d?id=74274114

Juk viskas vyksta kaip tik atvirkščiai – vienas iš LEO LT aferos realizuotojų Darius Nedzinskas su savo atstovu Kultūros ministerijoje viceministru Renaldu Augustinavičiumi nuolat prievartavo Trakų nacionalinio parko direktorių G.Abaravičių, kad tas suderintų RIMI statybas sklypuose, kurių reglamentas ten neleidžia tokių didelių apimčių, tūrių ir aukščių.

Štai susipažinkite su D.Nedzinsko laišku-nurodymu, viceministrui Renaldui Augustinavičiui, kuriuo bandoma paneigti teritorijų planavimo registre įregistruoto specialaus plano teisėtumą, nurodoma, kaip panaikinti sklypo reglamentus ir visa tai papuošiama šypsenėle:

„Sveiki Renaldai, persiunciu jums advokato isvada del TINP taikomo isakymo Nr. 71 statuso. Esme yra, kad sis isakymas nera ir negali buti laikomas specialiuoju planu ir tokio statuso neturi. Todel siekiant greitai isspresti situacija su TINP direkcija del sklypui Vytauto g. 88 taikomo D zonos rezimo, reiketu KPD direktores isakymo, kuriuo butu panaikinamas D zonos rezimas sklypui. Siuo klausimu diskutavau su KPD direktores pavaduotoju A.Skaisciu ir jis pazadejo su ja pakalbeti. Taip pat rytoj susitinkame su advokatu ir gerb. Regina Jaskeleviciene bei KM teisininkais. Pagal teisine puse atrodo, kad galimas labai greitas ir efektyvus sprendimo budas. Butu idealu iki antradienio susitikimo tureti direktores Varnaites aiskia pozicija arba net ir pati isakyma. Bandysime dirbti toliau:) Pagarbiai, Darius Nedzinskas".

Po tokių D.Nedzinsko nurodymų viceministras R. Augustinavičius organizuoja išplėstinius pasitarimus Kultūros ministerijoje, kuriuose D.Nedzinskas ministerijos vadovų akivaizdoje neteisėtai reikalauja iš G.Abaravičiaus, kad tas pasirašytų po reglamentus neatitinkančias projektais.

Taigi,  LRT televizijos naujienų tarnybos vadovas A.Matonis ne tik laisvalaikiu savo feisbuke aršiai gina vieno iš LEO LT aferos realizuotojų Dariaus Nedzinsko ir RIMI interesus  - prekybcentrio dėžės statybą, kuri žaloja Trakų istorinį kraštovaizdį. Jis tai daro ir darbo metu tyčia skleisdamas dezinformaciją per savo pavaldinius LRT-e.

Jei LRT ir A.Matonis būtų objektyvūs, arba būtų visuomenine televizija, tai parašytų, kad D. Nedzinskas mažos vertės sklypą (nes griežti Trakų nac. parko apsaugos reglamentai, kuriuos patvirtino ne G. Abaravičius, o Kultūros paveldo departamentas) leidžia jame statyti tik vienaaukštį namelį) išmainė į daug kartų didesnės vertės Trakų autobusų stoties dalį, kuris suteikia teisę išsinuomoti 99 metams žymiai didesnį ir žymiai vertingesnį sklypą, nes jame galima didesnė statyba. Kodėl A.Matonis taip stengiasi D.Nedzinsko ir RIMI naudai? Suprasčiau, jei tai būtų komercinė TV, bet ju čia visuomeninė – turėtų ginti viešą interesą – specialių planų reikalavimus, kurie saugo Trakų paveldą ir istorinį kraštovaizdį. Bet RIMI ir D.Nedzinko pelnas to kraštovaizdžio sąskaita visuomeninei LRT yra didesnė vertybė?

Šią valstybei nenaudingą sklypų mainų schemą padėjo D.Nedzinskui realizuoti Trakų savivaldybės taryba, vadovaujama Liberalų sąjūdžio merės.  Bet STT to kažkodėl netiria, kaip ir kitų valstybei nenaudingų autobusų stočių padovanojimo verslininkams.

STT šiuo atveju stebina, nes užuot tirę D.Nedzinko, R.Augustinavičiaus ir kitų pareigūnų ir piliečių veiksmus, kuriais pažiedžiami specilaijei planai, saugantys paveldą, yra tiriami Trakų nac. parko direkcijos  vadovo G. Abaravičius veiksmai. O pastarasis kaip tik reikalauja, kad visi laikytųsi Kultūros paveldo departamento Trakų nac. parko apsaugos reglamentų.

Tuo tarpu D.Nedzinsko ginama G. Abaravičiaus darbuotoja norėjo suderinti statybas sklype nr.88, kuriame jos negalimos, o G. Abaravičius užkirto tam kelią.

Tai dabar STT tirs  G. Abaravičių, bet netirs tos darbuotojos, kuri veikia D.Nedzinsko ir RIMI naudai?

Neringos nacionalinio parko darbuotojai nesilaikė analogiškų reglamentų ir kartus su Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojais suderina statybas ten., kur jų negali būti – iš čia kilo didelis skandalas, pasibaigęs Aukščiausiojo teismo sprendimais, kad tai savavalės statybos ir jos turi būti nugriautos. Bet tada STT netyrė kaltų valdininkų. Suprantama - juk–ten Klaipėdos STT – ji nėra pagavusi (nes negaudė, o ne todėl, kad nepagaunamieji) nė vieno Klaipėdą 20 metų valdžiusio liberalcentristo / liberalo, kai kiti STT padaliniai, pvz. Šiaulių , Panevėžio, Vilniaus korumpuotus politikus iš visų partijų sėmė rieškučiomis ir daug jų jau nuteistų įsiteisėjusiais teismų sprendimais.

Ar Vilniaus STT dalyvaus nešvariuose LRT naujienų vadovo A.Matonio, LEO LT ir milijardo išplukdymo iš Vakarų skirstomųjų tinklų tuometinio vadovo D.Nedzinsko bei jos atstovaujamos RIMI žaidimuose?

Ir ar atsitiktinumas, kad visą šitą dezinformaciją LRT paleidžia būtent Valstybinės kultūros paveldo komisijos posėdžio išvakarėse - ji penktadienį balsuos dėl šio klausimo? Pripažinkime A.Matonio talentą manipuliuoti.

Komentarų nėra: