2019-04-04

Laikas užsakyti antkapį su keiksmažodžiu Kultūros paveldo departamentui - griaus Locmanų namą Klaipėdoje.

KLASCO įmonei tas griovimas nereikalingas - geležinkelio linijas galiam išplatinti jo nenugriaunant.

Bet kodėl negriauti, jei yra paslaugus buvęs Kultūros paveldo departamentas (dabar - Verslo skatinimo paveldo sąskaita departamentas).

Pirštai pavargo rašyti raštus dėl šio ir kitų paveldinių objektų - vis tiek minėtas departamentas juos neša į "tą" vietą, o Vertinimo taryboje susirinkę menkystos laimina absurdiškiausius griovimus ankstesnei ir naujai KPD vadovybei bei ankstesnei ir naujam kultūros ministrui džiaugsmingai stebint.

Siūlau organizuoti mitingą prie KPD ir Kultūros ministerijos.

 

Supuvo Kultūros paveldo departamentas, nebeatlieka savo misijos, veikia priešingai. Užuot saugoję kultūros paveldą, padeda neatsakingiems verslininkams jį nugriauti. „Klasco" nėra jokio reikalo jį griauti, savo geležinkelio tiesimo klausimus gali spręsti negriaudami šio namo. Balasto sampyla, ant kurios stovi namas, irgi yra vienintelis unikalus dalykas. Tie žmonės, kurie nusprendė, kad tai galima sunaikinti, yra verti viešo pasmerkimo kaip ir visas Kultūros paveldo departamentas su naujuoju vadovu", – sakė Seimo narys Naglis Puteikis, žadėjęs pasižiūrėti, kaip teisiniu keliu dar būtų galima stabdyti tokį procesą".

https://www.atviraklaipeda.lt/2019/04/04/locmanu-nama-sulygins-su-zeme/

--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

Komentarų nėra: