2020-09-16

Teisingumo ir A. Astrauskaitės pergalė prieš brutalų LT policijos elgesį - vėl galima mojuoti trispalve.

Antra šį mėnesį itin svarbi teisingumo pergalė po LRT privertimo traukti burtus TV debatų dalyviams -  Astra Genovaitė Astrauskaitė šiandien, 2020 09 16 d.  Vilniaus apylinkės teisme 100 proc. laimėjo bylą dėl jos neva neteisėto mojavimo trispalve LT vėliava.
Teismas labai detaliai išnagrinėjo visas aplinkybes ir nustatė, kad absoliučiai visi policijos veiksmai jos atžvilgiu yra neteisėti, pradedant reikalavimu prisistatyti, uždarymu grotuotame automobilio skyriuje šalia šuns ir be saugos diržo, uždarymas į laikino sulaikymo patalpas komisariate, baigiant neteisėta rankinės apžiūra. Detales paskelbsime rytoj, nes labai ilgas teismo sprendimas. Laikau jį esminiu lūžiu - su šiuo sprendimu prasidės sovietizmo Lietuvos policijoje pabaiga. Tikiuosi, kad Lietuvos policininkės nustos keiktis rusiškais necenzūriniais keiksmažodžiais, kurių prisiklausėme, kai teisme buvo klausoma tarnybinių racijų įrašų.
Didelis ačiū teisėjai Ugnei Gailiūnienei už apgintas prigimtines ir konstitucines žmogaus teises taikiais būdais reikšti savo nuomonę ir kritikuoti valdžią.
P.S.: politikai, gindami baltarusius, kurie kritikuoja A. Lukašenką,  , veidmainiškai tyli dėl policijos nežmoniško ir neteisėto elgesio su A. Astrauskaite. Jei ji būtų mojavusi baltai raudona baltarusiška dvispalve vėliava, jos nebūtų sulaikę?
P.P.S: gėda už lietuviškos žiniasklaidos savininkus – neatsiuntė NĖ VIENO ŽURNALISTO į šio teismo sprendimo paskelbimą. Pelnas svarbiau už konstitucines žmogaus teises, ar tas teises turi tik baltarusiai ir vaivorykštinės vėliavos mojuotojai?


Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis



Komentarų nėra: