2021-06-05

Pr. spaudai: P. Gražulis tapo Tautos ir teisingumo sąjungos: centristų, tautininkų pirmininku, sieks įgyvendinti visus „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ reikalavimus

Pranešimas spaudai

2021 06 05

Vilnius

 P.Gražulis tapo Tautos ir teisingumo sąjungos: centristų, tautininkų pirmininku, sieks įgyvendinti visus „Didžiojo šeimos gynimo maršo" reikalavimus

Šiandien Vilniuje, Vingio parke, vykusiame Centro partijos – Tautininkų suvažiavime bendram veikimui susijungė trys politinės organizacijos: Centro partija – Tautininkai, P.Gražulio judėjimas „Už Lietuvą – vyrai!" ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga. Šis tradicines, tautines vertybes atstovaujantis politinių jėgų susivienijimas buvo pavadintas - Tautos ir teisingumo sąjunga, jos pirmininku išrinktas Seimo narys Petras Gražulis. Tautos ir teisingumo sąjunga politinėmis priemonėmis sieks, kad būtų įgyvendinti visi "Didžiojo šeimos gynimo maršo" metu paskelbti reikalavimai.

"Šiandien susirinkome simbolinėje vietoje – Vilniaus Vingio parke, kur prasidėjo Sąjūdis, kur Lietuvos žmonės pakilo į "Didįjį šeimos gynimo maršą". Vienijamės bendram veikimui. Atstovaujame Tautos interesus ir giname teisingumą. Vykdome Tautos valią. Palaikome visus "Didžiajame šeimos gynimo marše" dalyvavusių Lietuvos žmonių paskelbtus reikalavimus ir priversime valdžią juos įvykdyti, nes to reikalauja Tauta, to reikalauja teisingumas. Visomis išgalėmis ginsime tradicinę šeimą, tautines vertybes, lietuvių kalbą, istoriją, papročius, Konstituciją. Ant "vaivorykštinio" LGBT suoliuko į suvažiavimą šiandien susirinkusi "Laisvės" partija pirmininke vėl išrinko A.Armonaitę, jie toliau per kitą gala Lietuvai kiša tą savo Partnerystės įstatymą, jie toliau siekia įteisinti Stambulo konvenciją, žada legalizuoti prostituciją, liberalizuoti narkotikus, vėl užlieti Lietuvą alkoholio upėmis. Neleisime, kad taip atsitiktų. Atstovaujame, saugome ir giname svarbiausias Lietuvos vertybes – tautą, teisingumą, šeimą ir Konstituciją. Šita valdančioji dauguma galutinai susikompromitavo ir nusisuko nuo žmonių, todėl turime telktis ir organizuoti dar didesnius mitingus. Ne tauta turi bijoti valdžios, o valdžia turi bijoti tautos ir jai atstovauti." – kalbėjo Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininku išrinktas P.Gražulis.

Tautos ir teisingumo sąjungos suvažiavime buvo paskelbta ir patvirtinta "Didžiojo šeimos gynimo mašo" idėjas ir reikalavimus remianti rezoliucija, šią rezoliuciją parengė Seimo narys P.Gražulis, tačiau valdančiosios daugumos balsais parlamente ji buvo atmesta:

„Atstovaudami Lietuvos žmonių valią ir stodami ginti teisingumo pareiškiame, kad dabartinės valdančiosios daugumos veiksmai ir stumiami įstatymai kelia pavojų svarbiausioms Lietuvos žmonių Konstitucijoje įtvirtintoms vertybėms ir nacionalinio saugumo interesams. Dėl koordinuotų konservatorių ir liberalų išpuolių prieš Tautos išrinktą Prezidentą, dėl vis agresyviau skleidžiamos genderistinės LGBT propagandos ir toliau stumiamo Partnerystės įstatymo, kuriuo įžūliai kėsinamasi į tradicines vertybes, siekiama ištrinti Konstitucijoje įtvirtintą šeimos, kaip vyro ir moters sąjungos, kurioje gimsta vaikai, sampratą, ketinimų ratifikuoti Stambulo konvenciją, liberalizuoti narkotikus ir vėl užlieti šalį alkoholio upėmis, primesti invazinę LGBT ideologiją mūsų vaikams mokyklose, įteisinti lyties keitimą ir prostituciją, valdančioji dauguma ima kelti grėsmę Lietuvos valstybingumui.

Pripažindami, jog tautinių, tradicinės šeimos ir krikščioniškų vertybių diskreditavimas šiandien daro didžiulę žalą Lietuvos valstybei ir lietuvių tautai, jausdami atsakomybę už lietuvių tautinės tapatybės išsaugojimą, 

Kviesdami visus Lietuvos piliečius, politines partijas, tautines, patriotines, visuomenines organizacijas, savivaldybes ir kaimo bendruomenes bei visus geros valios žmones susivienyti bendram tikslui - tradicinės šeimos, tautinių bei krikščioniškų vertybių puoselėjimui ir saugojimui, kovai už teisingumą, įsipareigojame, veikti, kad Seime nebūtų priimtas Partnerystės įstatymas, nebūtų ratifikuota Stambulo konvencija, nebūtų stumiami LGBT propagandos, prostitucijos legalizavimo, narkotikų ir alkoholio liberalizavimo įstatymai.

LR Konstitucijoje įtvirtinta prigimtinė šeimą, vyro ir moters santuoka, kurioje gimsta ir auga vaikai privalo būti neliečiama, saugoma ir globojama valstybės.

Griežtai smerkiame antikonstitucines Vilniaus mero, „Laisvės" partijos nario ir LGBT interesų gynėjo, R.Šimašiaus pastangas nutildyti tautos protestus ir uždrausti taikiai mitinguoti Lietuvos žmonėms. Reikalaujame nedelsiant išduoti leidimą „Didžiojo šeimos gynimo maršo" mitingui prie Seimo ir Vyriausybės. Palaikome visas "Didžiojo šeimos gynimo maršo" idėjas ir reikalavimus, dėkoja organizatoriams už sėkmingas pastangas prikelti Lietuvą naujam, vertybiniam sąjūdžiui ir  ragina visus Lietuvos piliečius birželio 15 – 17 dienomis aktyviai dalyvauti "Didžiojo šeimos gynimo maršo" atstovų organizuojamame įspėjamajame mitinge prie Seimo ir Vyriausybės." – skelbiama Tautos ir teisingumo sąjungos pareiškime.

Buvęs Centro partijos – Tautininkų pirmininkas N.Puteikis tapo susivienijusios Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininko pavaduotoju.

Vingio parke susirinkusius Tautos ir teisingumo sąjungos suvažiavimo dalyvius pasveikino ir palaimino buvęs disidentas, Helsinkio grupės narys, kunigas Edmundas Paulionis , vienas iš „Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatorių Dobilas Sinkevičius, partijos „Jaunoji Lietuva" pirmininkas S.Buškevičius, sveikinimą perdavė  Kartų solidarumo sąjungos – Santalka Lietuvai atstovas V. Žutautas.

Tautos ir teisingumo sąjungai, į kurią susivienijo Centro partija – Tautininkai, P. Gražulio judėjimas „Už Lietuvą – vyrai!" ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga, priklauso daugiau nei 7 000 narių. N.Puteikis paskelbė, kad artimiausiu metu prie Tautos ir teisingumo sąjungos prisijungs dar bent dvi tradicines tautines vertybes atstovaujančios partijos.

 

 

Komentarų nėra: