2021-12-06

Seimo nario P. Gražulio sp. konf. 2021 12 07 d. - kreipiamasi į VSD ir inicijuojama Seimo specialioji tyrimo komisija TS LKD vaidmeniui organizuojant valstybės perversmą Ukrainoje ištirti.

Seimo nario P. Gražulio spaudos konferencija 2021 12 07 d.: kreipiamasi į VSD ir inicijuojama Seimo specialioji tyrimo komisija konservatorių partijos vaidmeniui organizuojant valstybės perversmą Ukrainoje ištirti.

Kviečiame Jus į Seimo nario, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų - tautininkų) partijos pirmininko, Seimo nario P. Gražulio spaudos konferenciją, kurioje politikas praneš apie LR Seime inicijuojamą specialiosios tyrimo komisijos sudarymą siekiant įvertinti ir ištirti konservatorių partijos ir jos įtakingiausių atstovų vaidmenį organizuojant valstybės perversmą Ukrainoje.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis praėjusią savaitę viešai paskelbė, kad Ukrainos saugumo tarnybos užfiksavo ir surinko įrodymus, kaip prorusiškas oligarchas R. Achmetovas, pasitelkęs savo valdomą žiniasklaidą, TV kanalus, prorusiškai nusiteikusius Ukrainos politikus, siekia destabilizuoti padėtį Ukrainoje ir įvykdyti valstybės perversmą. Ukrainos žiniasklaida paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip įtakingas Lietuvos konservatorių narys E. Zingeris viename Vilniaus restorane susitinka su šio prorusiško oligarcho aplinkos žmonėmis. Pranešta, kad ir paties oligarcho privatus lėktuvas tuo metu taip pat buvo nusileidęs Vilniaus oro uoste.

Apie šiuos Vilniuje vykusius kontroversiškus konservatorių susitikimus su Ukrainos perversmininkais informacijos turįs pranešė ir LR Prezidentas G. Nausėda.

Seimo narys spaudos konferencijos metu informuos ir pakomentuos iniciatyvą sudaryti Seimo specialią tyrimo komisiją konservatorių vaidmeniui kartu su prorusiškomis jėgomis organizuojant valstybės perversmą Ukrainoje ištirti, taip pat oficialiai kreipsis į Valstybės saugumo departamentą.

 

Spaudos konferencijos data: 2021-12-07

Laikas:12.00–12.30 val.

Vieta: Spaudos konferencijų salė Seime, II r.

  

Komentarų nėra: