2022-11-25

Prokurorai prieš narkotikų legalizavimą ir prieš Laisvės partijos vykdomą visuomenės klaidinimą šiuo klausimu.

Prokurorai prieš narkotikų legalizavimą ir prieš Laisvės partijos vykdomą visuomenės klaidinimą šiuo klausimu.

Prokuroras A. Urbelis: "Dalyje diskusijų visuomenė yra klaidinama, kad už suktinės surūkymą gresia baudžiamoji atsakomybė iki dviejų metų. Visai neanalizuojama ta situacija, kas bus, kai visai bus nekontroliuojami tie dalykai kaip vartojimas."

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Artūras Urbelis, kalbėdamas apie šią operaciją, pasiuntė žinutę ir Seimo nariams. „Galime pasidžiaugti, kad užkardytas visuomenei ypač žalingų medžiagų gabenimas. Jie gabeno tiek kanapių dervą, tiek kanapių produktus. Paskutiniai įvykiai, šiuo metu sprendžiami Seime, turi nemažai įtakos šiems klausimams. Visi vertina, kad rinka liberalizuojasi ir narkotinės medžiagos gabenamos arba į Lietuvą, arba į kaimyninės šalis, bandant stebėti tą situaciją.

Dalyje diskusijų visuomenė yra klaidinama, kad už suktinės surūkymą gresia baudžiamoji atsakomybė iki dviejų metų. Tai kvalifikuojamas kaip baudžiamasis nusižengimas, yra numatytos keturios bausmės rūšys, kurių griežčiausia yra areštas. Areštas iš esmės visai netaikomas, yra numatyta daug instrumentų atleisti asmenis nuo baudžiamosios atsakomybės.

Visai neanalizuojama ta situacija, kas bus, kai visai bus nekontroliuojami tie dalykai kaip vartojimas", – kalbėjo A. Urbelis.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/crime/visoje-europoje-siautejusiai-kauno-narkomafijai-suduotas-galingas-smugis-turtus-krovesi-prekiaudami-kanapemis.d?id=91852575

 

Komentarų nėra: