2024-07-25

Pr. sp.: P. Gražulis neigia rinkėjų papirkinėjimą ir prašo atidėti VRK posėdį, nes jo metu bus jungiamuose skrydžiuose iš EP į Vilnių.

Pr. sp.: P. Gražulis neigia rinkėjų papirkinėjimą ir prašo atidėti VRK posėdį, nes jo metu bus jungiamuose skrydžiuose iš EP į Vilnių.

 

Šiandien, 024 07 25 d. 10:00 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) planavo svarstyti kaltinimą P. Gražuliui, neva jis, žadėdamas išdalinti pusę savo kaip Europos Parlamento (EP) nario algos, tokiu būdu papirkinėjo rinkėjus.

P. Gražulis paprašė perkelti  šio klausimo svarstymą į kitą artimiausią VRK posėdį, nes jo metu bus jungiamuose skrydžiuose iš EP į Vilnių ir negalės prisijungti nuotoliniu būdu.

EP narys prašo suteikti galimybę asmeniškai dalyvauti artimiausiame VRK posėdyje ir nori  pateikti detalesnius argumentus, įrodančius, kad jis rinkėjų nepapirkinėjo. P. Gražulis tam turi galimybes, nes artimiausią mėnesį nėra numatyta EP posėdžių.

P. Gražulis jau yra anksčiau išsiuntęs atsakymą VRK-ai, kuriame paaiškino, kad jo pasisakymo 2024 m. birželio 7 d. naujienų portalo 15min surengtų kandidatų į Europos Parlamentą debatų metu tikslas buvo išreikšti asmeninį įsipareigojimą ir siekį prisidėti prie Lietuvos visuomenės gerovės, naudojant dalį savo atlyginimo socialiniams projektams ir iniciatyvoms. Jo pasisakymas buvo skirtas pabrėžti jo norą būti atsakingu ir naudingu visuomenei kandidatu, bet jokiu būdu nebuvo skirtas tiesiogiai ar netiesiogiai skatinti rinkėjus balsuoti už jį ar jo partiją mainais į materialinę naudą. Jo tikslas buvo atkreipti dėmesį į socialinės atsakomybės svarbą ir parodyti, kaip kandidatas gali prisidėti prie visuomenės gerovės nepriklausomai nuo rinkimų rezultatų. „Niekada nesiekiau paveikti rinkėjų valios ar trukdyti jiems įgyvendinti savo rinkimų teisę",  - savo paaiškinime VRK-ai teigė P. Gražulis ir pabrėžė, kad „per visą politinės kampanijos laikotarpį ir kituose susitikimuose su rinkėjais niekada nesu tiesiogiai ar netiesiogiai žadėjęs atsilyginti rinkėjams už jų balsus, o mano kalbos ir pasisakymai visada buvo orientuoti į socialinę atsakomybę ir bendrą visuomenės gerovę. Taip pat atkreipiu dėmesį, kad niekada nesu pasakęs, kad skirsiu savo atlyginimo dalį tiems, kas balsavo už mane".

 

Komentarų nėra: