2008-11-24

Tamsybininkai ir vertelgos prieš kompaniją "DEJAU-2"

Sutrikęs ryšys su atstovu ryšiams

Anądien garsi sveikatos pagerinimo nuotoliniu būdu kompanija DEJAU-ANT-ISTATYMU-2 (toliau- DEJAU-2) nukraustė savo gerųjų bangų spinduliuotuvą nuo dviaukščio namo tokių namų kvartale Mezgėjų gatvėje Klaipėdoje.

Iki tol aplinkinių dviaukščių namų gyventojai zyzė, kad ta antena neva tai kenkia: skauda akis, be abejo galvą ir dar kažką.

Tie miestiečiai baltarankiai minkštakūniai besmegeniai: prisiklausė visokių kaimiečių kalbų, ir jau jiems vaidenasi sveikatos sutrikimai nuo bet kokio menkniekio.

Tokiomis progomis tuoj pat pasinaudoja įvairaus plauko kovotojai prieš pažangą, tamsybininkai ir vertelgos: sukursto autochtonus (autochtonas - ilgėliau gyvenantis šioje vietovėje asmuo), kad tik galėtų turtingesnę kompaniją pašantažuoti, numelžti vieną kitą litą, save realizuoti, prieš kaimynus ir mergas pasirodyti, šiaip savo pyktį ant valdžios ir turtingųjų išlieti.

Antenos nuėmimo proga nesusipratėliai surengė šventę, džiaugėsi.

Bet antianteninkų aktyvistai sėdėjo paniurę: ką dabar veiks, prieš ką kovos.

Skambina, vaitoja, klausia - ką darom. Dejuoja, kad visas kalėdinių raketų atsargas, kurios buvo skirtos antenai per Naujuosius metus apšaudyti, jau ištratino.

Po poros dienų skambina ir paprastieji tos gatvės aborigenai (aborigenas - nuo seno toje vietovėje gyvenusių genčių, gal kuršių, palikuonis), kurie iki tol mitinguose tik masovkėse stumdydavosi.(masovkė – scena filmo kūrimo metu, kurioje dalyvauja daug žmonių). Ir jie skundžiasi, kad sveikata pablogėjo, kažko trūksta, vėl akis skauda, rankos niežti, prieš valdžią parėkti norisi, o progos nebėra.

Ir mobilaus ryšio kompanija verkti pradėjo, kad netekus antenos vartotojai skundžiasi pablogėjusiu ryšiu.

Sėdžiu ir r aš paniuręs: kitais metais - 2009 05 17 - Lietuvos Prezidento rinkimai, o 2009 06 07 d. - rinkimai į Europarlamentą, o jokios progos mitingui ar demonstracijai. Taip galime ir rinkimus pralaimėti.

Vienu žodžiu su antena - vargas, be antenos – dar didesnis vargas.

Ir staiga, ačiū Dievui - telekompanija DEJAU-2 per spaudą džiaugsmingai praneša – antena nuimta tik profilaktikai ir netrukus sugrįš – it will come back. (Kalifornijos gubernatoriaus Švracnegerio frazės kažkokiems ateiviams ar pirmeiviams filme "Mobiliatorius-2" remeikas).

Bet gal tai koks pokštas? Reikia pasitikrinti. Skambinu DEJAU-2 kompanijos atstovui ryšiui su medicina Nadriui Avinauskui:

- Alio, "Dejau-2" atstovas ryšiams su ryšiais, kurie be ryšio, klauso.

- Čia iš Klaipėdos.

- Malonu.

- Iš Mezgėjų gatvės, dėl tos antenos.

- Ai, tada nemalonu.

- Ar dėsite vėl anteną?

- Dėjom ir dėsim. Truputį pastiprinsim jos gydomąjį poveikį ir dėsim. Tiesa, dar surengsime kartu su Visuomenės sveikatos per mobilizavimą centrais trečiąją respublikinę konferenciją „Kaip kovoti su gyventojų pasipriešinimu mobilioms antenoms" ir labai dėsim. Ypač dėsim ant Mezgėjų, Verpėjų ir Audėjų gatvių Klaipėdoje, nes mums daug nuostolių prinešėte.

- Bet juk higienos paso neturite, o įstatymai reikalauja jį turėti.

- Blogi įstatymai, bet Jūs nesijaudinkite, tuo pakeisime tuos įstatymus.

- Tai kai pakeisite, tada ir dėkite.

- Negalime laukti, nes pelnai mažėja.

- Tada ir mes dėsime antianteną priešais Jūsų anteną.

- Neturite teisės, nes pažeisite įstatymą.

- O jūs galite pažeisti įstatymą statydami anteną be leidimo-higienos paso?

- Matote, mes turime daug pinigų, todėl galime, o Jūs jų neturite, todėl negalite.

- Nemalonu.

- Užtat mums malonu, iki.

- Pala pala, pakvieskite bent jau į antenos pastatymo šventę.

- Pakviestume, bet šabašnikai (šabašnikas – nelegaliai samdomas darbuotojas) statys, o nusamdėme labai užkonspiruotus. Jie dirba labai slaptai, naktimis, kad mes net patys nežinome, kada jie vėl statys tą pastiprintą anteną, todėl labai persiprašome, kad negalime Jūsų pakviesti.

Ir padėjo. Ragelį.

Bet gal ir nieko čia labai tragiško. Aktyvistai vėl aktyvuosis, ryšys pagerės, liaudis turės žaidimų ir duonos: surengsime eilinį mitingą, fejerverkų laidymo taiklumo varžybas ir pan. Į visuomenės gyvenimą grįš santarvė, visiems pagerės nuotaika ir sveikata. Pasirodo, iki pilnos laimės tik tos antenos ir betrūksta.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Taip ir neatsakėt į mano laišką :).

Anonimiškas rašė...

o ir komentatoriai naciai...