2010-09-29

Kaune su dujų monopoliu kovos degindami medieną, Klaipėdoje - šiukšles

Visa Lietuva nuo dujų deginimo monopolio (nuo Gazpromo) vaduosis degindama biokurą , o ne šiukšles, ir tam padės ...tas pats Fortumas, kuris su Klaipėdos savivaldybės vadų pagalba ruošiasi daryti kloaką ir atliekų deginimo sostinę.

Klaipėdos valdžia sutiko, kad Klaipėdoje būtų deginama vos ne visos Lietuvos šiukšlės, tuo tarpu Kauno valdžia elgiasi atvirkščiai – siūlo piginti šilumą deginant medieną, o ne atleikas.

Ir Fortumas su tuo sutinka, nes supranta, kad Kauno valdžia - už žmonių sveikatą ir kad jos nepapirksi.

O kas privertė Klaipėdos valdžią rinktis atliekų deginimą, o ne biokurą? Fortumas? Dideli pinigai? Labai dideli pinigai?

Kas trukdo Klaipėdos merui/vicemerei Taraškevičiui/Simonavičiūtei, aktyviems šiukšlių deginimo šalininkams, padaryti tą patį ir Klaipėdoje, t.y. priversti Fortumą deginti ne atliekas, o biokurą, kaip kad daro kauniečiai?:

Paklaustas, ar "Fortum" turi planų plėsti veiklą Lietuvoje, bendrovės "Fortum Heat Lietuva" generalinis direktorius Vitalijus Žuta buvo iškalbesnis: "Tikrai taip. "Fortum" turi planų plėsti veiklą Lietuvoje, taip pat ir Kaune"...Jo teigimu, "Fortum" vis dar DOMISI GALIMYBE KAUNE STATYTI NAUJĄ ELEKTRINĘ, KURIOJE BŪTŲ KŪRENAMAS BIOKURAS, DURPĖS. Tačiau kol kas nesulaukta miesto vadovų sprendimo dėl bendros įmonės kūrimo su "Kauno energija" (cituoju iš šios dienos kl.lt R.Stankevičiūtės straipsnio " "Gazprom" Kauno termofikacijos elektrinę parduoda suomiams? (http://tiny.lt/rgf9nd9)".

 

Komentarų nėra: