2011-09-06

Prokuratūra gina ne viešą interesą, o pelno siekimą visuomenės vertybių sąskaita

Statytojų padaryta klaidinanti vizualizacija – pavaizduoti dukart mažesni ir žymiai plonesni, nei iš tikrųjų suprojektuoti 6-i stiklainiai Manto 11 Klaipėdoje.

Tikroji vizualizacija pagal detalaus plano projektą - 6-i stiklainiai Manto 11 Klaipėdoje visu tikruoju savo aukščiu ir pločiu.

O štai toks pastatas  - Gerlacho namas – vienas gražiausių XIX šimtmečio senosios Klaipėdos pastatų šioje vietoje prie gatvės stovėjo iki karo, prašėme jį atkurti verslininkams priimtina forma, bet jie kategoriškai nesutiko.

Štai kokias vertybes gina prokuratūra  - privačios bendrovės verslo projektą ir įvaizdį (tai advokatų funkcija, o prokurorai turi ginti viešą interesą, šiuo atveju jie daro priešingai):

Iš prokuratūros suformuluoto kaltinamojo akto: „tokiu būdu (nesuderinus iki 29 metrų aukščio šešių „stiklainių" statybos istorinėje miesto dalyje, kurie būtų sudarkę istorinį vaizdą, atėmę iš gyventojų saulę ir kiemą) didelės moralinės žalos patyrė UAB „Investicijų kvadrantas", nes buvo sumenkintas bendrovės įvaizdis, nebuvo vykdomas verslo projektas..."

Šis teismo procesas būtinas Lietuvos visuomenei, kad būtų galima atskleisti kaip vadinamieji elitai manipuliuoja pinigais partijomis, teisėsaugomis, kad galėtų klastodami teritorijų planavimo dokumentus, projektus ir pan. pasidaryti pelną gamtosaugos, paminklosaugos ir kaimynystėje gyvenančių žmonių sveikatos ir gyvenimo komforto sąskaita ir kad galima būtų VIEŠAI DEMASKUOTI dvigubus standartus. Be šio proceso neįmanoma apvalyti nei politikų, nei teisėsaugininkų, nei paskatinti socialiai atsakingų verslininkų atsiradimą, nes kol žulikai taip tvarkysis, kaip šiuo atveju, tai civilizuoti verslininkai tiesiog neatsiras, nes jie negali išaugti per korumpulų ir kyšininkų džiungles.

O kas yra verslininkai - ar tie, kurie sukuria darbo vietas ir dirba realius darbus, pvz. krovos kompanijos, laivų remonto kompanijos, kavinių savininkai, ar tie, kurie ateina į miesto vidurį ant gatavų komunikacijų ir klastodami dokumentus, apgaudinėdami kaimynus pastato tuščias dėžutes, kuriose dėl jų dėl baisumo niekas nenori nei gyventi, nei pirkti, nei biurus nuomotis?

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Baudžiamo proceso kodeksas 117 str. „PROKURORAS, PALAIKANTIS KALTINIMĄ, PRIVALO PAREIKŠTI TEISME CIVILINĮ IEŠKINĮ, JEIGU šis nepareikštas, tais atvejais, kai NUSIKALSTAMA VEIKA PADARYTA ŽALOS VALSTYBEI arba ASMENIUI, KURIS DĖL NEPILNAMETYSTĖS, LIGOS, priklausomybės nuo kaltinamojo ar dėl kitų priežasčių NEGALI GINTI TEISME TEISĖTŲ SAVO INTERESŲ“

Panagrinėkime...

Iš kaltinamojo akto: „tokiu būdu ... didelės moralinės žalos patyrė UAB „Investicijų kvadrantas“.

1. UAB „Investicijų kvadratas“ – asmuo, bet juridinis ir tokius apibudinimus, kurie nurodomi BPK 117 str., kaip „dėl nepilnametystės, ligos ... negali ginti teisme teisėtų savo interesų“ neįmanoma pritaikyti šiai akcinei bendrovei.
2. Taip pat šiai bendrovei negalima taikyti 117 str. dalį dėl „priklausomybės nuo kaltinamojo negali ginti teisme teisėtų savo interesų“, nes tai privatusis juridinis asmuo, veikiantis savarankiškai, nepavaldus nei N.Puteikiui nei KPD.

Neįmanoma pritaikyti šio straipsnio. Tada neaišku remiantis kurių įstatymų straipsniais prokuratūra valstybės vardu ginant ne asmenį „KURIS DĖL NEPILNAMETYSTĖS, LIGOS, priklausomybės nuo kaltinamojo ar dėl kitų priežasčių NEGALI GINTI TEISME TEISĖTŲ SAVO INTERESŲ“, drįsta ginti UAB?

Iš kur pas prokurorus tiek drąsos? Kai Palangoje dėl netvarkingų atrakcionų, vaikų sveikatai padaryta skriauda, tai prokuratūra tyli.

Protėvis rašė...

Lietuvą jau seniai reikia išvalyti nuo požmogių- visokių komunistų, prokurorų, bjaurchitektų ir kitų atmatų, kurių šlykštus egzistavimas bjauroja pasaulį. Reikia nebe teismo, o genetinio valymo. Kol žemėje gyvens išsigimėliai, tol žmonėms vietos nebus. Žmonės ir išsigimėliai negali gyventi viename pasaulyje. Išsigimėlius reikia išnaikinti, tik tada galėsime sukurti tikrą civilizuotą visuomenę.

Anonimiškas rašė...

http://puteikis.blogspot.com/2011/09/prokuratura-gina-ne-viesa-interesa-o_06.html
http://puteikis.blogspot.com/2011/05/ka-gina-klaipedos-prokuratura-ir-stt_13.html
http://www.facebook.com/notes/naglis-puteikis/k%C4%85-gina-klaip%C4%97dos-prokurat%C5%ABra-ir-stt-vie%C5%A1%C4%85-interes%C4%85-ar-verslinink%C5%B3-peln%C4%85/10150153018248309

Naglis Puteikis rašė...

Štai ant vieno iš šių UAB "Investicijų kvadrantas" raštų Klaipėdos apygardos vyr.prokuroras G.Danėlius uždėjo rezoliuciją dėl baudžiamosios bylos man iškėlimo (N.P.: atkreipkite dėmesį, kad kreditas pastatui - buv. kino teatrui „Vaiva“ pirkti taip pat priskaičiuotas prie nuostolių, nors pastatą jie įsigijo ir tebevaldo):

„N.Puteikis savo veiksmais sugriovė UAB Investicijų kvadrantas" savininkų ...teisėtus lūkesčius išvystyti verslo projektą ir uždirbti pelną ... dėl N.Puteikio veiksmų atsisakant derinti detalųjį planą H.Manto g.11, Klaipėdoje UAB „Investicijų kvadrantas" šiuo metu jau patyrė ir ateityje patirs materialinių nuostolių , kurių vertė sieks 26 mln.Lt":
16 mln.Lt SEB banko kreditas,
0,7 mln.Lt palūkanos,
0,07 mln.Lt baudų,
0,05 mln. administravimo mokesčio,
iš UAB „Kaušėnų paukštynas" pasiskolinta 2,2 mln.Lt paskola plius 0,3 mln.Lt palūkanų;
iš AB „Rokiškio grūdai" pasiskolinta 0,2 mln.Lt paskola plius 0,03 mln.Lt palūkanų;
iš UAB „Memelio miestas" pasiskolinta 0,25 mln.Lt paskola plius 0,02 mln.Lt palūkanų;
iš buvusio UAB „Investicijų kvadranto" akcininko Ovidijaus Bartkaus pasiskolinta 3,12 mln.Lt paskola.

UAB „Investicijų kvadranto" sumokėtos 3,7 mln.Lt palūkanos SEB bankui už kreditą;
61 tūkst.Lt advokatų kontorai;
25 tūkst.Lt prof. J.Bučui už ekspertizę (N.P.: tai ne ekspertizė, o popieriukas, kurio jokia valdiška įstaiga neprašė, bet jis buvo reikalingas, nes jame buvęs paminklosaugininkas konstatavo, kad nors visuomenė tokias statybas pasmerks ir kad jos prieštarauja Klaipėdos bendrajam planui, bet statybos būtų pageidautinos).
7,8 tūkst. lt M.Lietuvos muziejui už žvalgomuosius archeologinius tyrimus."