2012-11-06

TS-LKD Priežiūros komitetas užsiima grubiu psichologiniu spaudimu bei gąsdinimu

Gerb. N. Puteiki,
Priežiūros komiteto pirmininko p. A. Anušausko nurodymu, informuoju Jus, kad Priežiūros komiteto posėdis vyks 2012 m. lapkričio 7 d. (trečiadienį) 13.30 val. LRS Seimo III r. 218b salėje.
Bus nagrinėjamas klausimas "Dėl N. Čapo 2012-10-15 skundo "Dėl TS-LKD nario Naglio Puteikio veikimo prieš kitą TS-LKD narį rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą kampanijos metu".
Pagarbiai, TS-LKD LKD bendrijos administratorė Dalia Bufaitė

N.P.: Gerb.Dalia Bufaite, norėčiau pasiruošti tokiam posėdžiui, bet neįsivaizduoju, kuo esu kaltinamas.
Gal  Priežiūros komitetas turi savo reglamentą? Gal ten numatyta kaltinamajam išsiųsti skundo, kuriame parašyta, kuo esu kaltinamas, kopiją?
Jei TS-LKD Priežiūros komitetas neturi reglamento, arba turi, bet ten nenumatyta pateikti skundo kopiją kaltinamajam, gal galėtumėt padaryti man išimtį ir atsiųsti N.Čapo skundo kopiją?
Nuogąstauju, kad priešingu atveju gali atsitikti kaip praeitą kartą, kai Priežiūros komitetas mūru stojo už vieną iš pačių aršiausių TS-LKD kritikių, laikraščio "Karštas komentaras" žurnalistės, teisininkės Kristinos Apanavičiūtės, kažkodėl save pristatančios TS-LKD nare, pusėn visiškai nesudaręs sąlygų man pasiruošti posėdžiui, t.y. nepateikęs medžiagos.
Medžiagos nepateikimas kaltinamajam yra nevakarietiškos, sovietinės kultūros psichologinio spaudimo forma, kuria ypač mėgavosi ankstesnis Priežiūros komiteto pirmininkas A.Andriuškevičius. 
Mano galva, toks elgesys, įskaitant ir prieš TS-LKD aršiai kovojančios K.Apanavičiūtės besąlyginį palaikymą, neatitinka TS-LKD propaguojamų vertybių ir tipiškas dvigubų standartų laikymosi pavyzdys.
Tokiu savo elgesiu Priežiūros komitetas primena sovietinių laikų kompartijos ir komjaunimo kontrolės organų elgesį  - ten taip pat kviesdavo kaltinamąjį  nesupažindinę su kaltinimais, kad kaltinamasis negalėtų pasiruošti. Beje, ne tik elgesys, bet ir pavadinimai panašūs: kompartijos ir komjaunimo kontrolės organai vadindavosi Priežiūros (rusų k.: "komitet nadzora, "komitet partijnogo kontrolia" ir pan.), o ne taip, kaip vadinasi visose vakarietiškose ir kitų Lietuvos partijų kontrolės institucijos - Etikos ir procedūrų. 
Ar TS-LKD nebeliko nei etikos, nei procedūrų, o liko tik priežiūra?
Naglis Puteikis 

Komentarų nėra: