2013-05-15

Nesityčioju iš policijos, o ją kritikuoju dėl konkrečių atvejų, bet Seimui tylint policija toliau žiaurės

Nesityčioju iš policijos, o ją kritikuoju dėl konkrečių atvejų. Šią kritikos teisę iš manęs policija nori atimti, kaip kad nori atimti iš kitų piliečių jų konstitucines teises laisvai mitinguoti ir išreikšti savo pažiūras.

Policijos departamentas pažeidinėja LR Konstitucijos 33 straipsnio 2 d.: "Piliečiams laiduojama teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą, apskųsti jų sprendimus. Draudžiama persekioti už kritiką." - persekioja mane už policijos kritiką ir grasina surengti apkaltą: jei grasina - "neetiškas asmeninių antipatijų ir grasinimų reiškimas viešoje erdvėje, Seimo Etikos komisijos išvadų ignoravimas yra nesuderinami su Seimo nario statusu".

Tuo tarpu kol praeitas Seimas nagrinėjo policijos skundus dėl to, kad vadinau A.Ramanauskienę iki komos sumušusius du policininkus sadistais, dar penki tokie patys policininkai-sadistai tuo metu sumušė niekuom dėtą žmogų Jurbarke, negrįžtamai sugadindami jam inkstą.

Kol šio Seimo Etikos komisija nagrinėjo mano vertinimus, kad policijos vadovų Skvernelio, Požėlos bei Kauno policijos vadas Kaminsko elgesys kišant vaikus į šuniui skirtą narvą policijos automobilyje bei tų vaikų tardymą nedalyvaujant tėvams ir vaiko teisių atstovams, kas yra itin grubus įstatymų pažeidimas, yra bailus bei niekšiškas, tai Vilniaus policija pakartojo tą patį 05.09 suimdama ir tardydama šešis nepilnamečius vėl be tėvų ir pan.už nekalto plakato iškabinimą.

Dar kas labai lūdina ir piktina - nepaprastai išsipūtusi policijos vadovų arogancija. Gal jie to išmoko iš LT politikų, bet tai vis teik nepateisinama - policija niekada nepripažįsta jokių klaidų – jie niekada dėl nieko neatsiprašė.

Kitaip tariant LT policijos vadovams yra nusipjaut ant įstatymų, o Seimo nariai tokį jų elgesį stebi bejėgiškai ir bailiai mekendami ir seilėdamiesi, užuot užsiėmę parlamentine kontrole.

Jei politikai būtų reagavę į Beresnevičiaus nužudymą, tai nebūtų sumušę iki komos A.Ramanauskienės.Jei būtų reagavę į Ramanauskienės sumušimą, nebūtų Garliavos šturmo metų daužę parverstiems senukams su pompinio šautuvo buože per lyties organus. Jei politikai būtų sureagavę į tą daužymą ar į vaiko tardymą be tėvų už piešimą kreidute žodžio TIE-SOS Kaune, tai nebūtų 05.08 tardė jau be tėvų jau šešių vaikų.

Gal Seimo nariai taip elgiasi iš baimės, o gal daug griekų turi?

Bet kokiu atveju policija, suprasdama politikų tylėjimą, kaip palaikymą brutalumui, kasdien vis labiau pažeidinėja įstatymus, vis labiau taiko psichologinį ir fizinį smurtą, pamažu virsdama sovietinės milicijos ir KGB mišiniu, kuris drąsus tik prieš viešą interesą ginančius, bet bailus ar korumpuotas PVM vagių, kontrabandininkų akivaizdoje.

O Seimo ir kitų politikų tylėjimas tik dar labiau skatina policijos perteklinį, antiįstatymišką sadizmą, bei smurtą prieš padorių, pilietiškų, kultūringų bei taikių gyventojų laisves bei teises.

Jei šis Seimas seks praeito Seimo pavyzdžiu, t.y.tylės ir kitaip toliau pataikaus dabartinių policijos vadovų bei teisėsaugininkų neapykantai, kurią jie jaučia demokratinėms laisvėms bei teisėms, tai policijos grįžimas į sovietinę miliciją tęsis toliau: laukime naujų sadizmo protrūkių, bei LR Konstitucijoje įtvirtintų laisvių bei teisių pažeidinėjimų.

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/n-puteikiui-rekomenduojama-liautis-tyciotis-is-policijos.d?id=61392081

http://www.balsas.lt/naujiena/733322/etikos-komisija-ant-kilimelio-pasikviete-n-puteiki

http://www.alfa.lt/straipsnis/15136483/Etikos.sargai.pareigunus.susikta.policija.isvadinusi.Puteiki.paragino.elgtis.etiskiau=2013-05-15_14-37/

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/lietuva/seimas-n-puteikiui-rekomendavo-paisyti-politiko-kodekso-495257

http://lzinios.lt/lzinios/Lietuvoje/n-puteikiui-rekomendavo-elgtis-pagal-kodeksa/155708




Komentarų nėra: