2014-05-09

Kaip dažniausiai sukčiaujama rinkimų apylinkėse

Stebėtojam:95%sukčiavimų vyksta skaičiuojant biulet.ant stalo juos
įkišant į kito kandid. krūvą.Jei stebėtojai nesiduoda nustumiami ir
stovi biuletenius rūšiuojantiems komisijos nariam už nugaros ne toliau
kaip 20cm nuo stalo ir stebi jų rankas,tai garantuoja skaidrumą.
Nepasiduokit klaidinimui neva stebėt galima tik už kelių,pvz.3
metrų.Tada sakot-rodykit įstatymo punktą su metrų skaičium tik tada
trauksiuos.Kadangi tokio nėra, stovit per 20cm nuo stalo.


--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

3 komentarai:

Saulius rašė...

Įdomu, yra galimybė bet kam knistis archyve ir perskaičiuoti biuletenius. Žemės referendume labai daug savanorių buvo, skaičiavo, perskaičiavo intensyviai.

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas Nagli Puteiki, tai ką išvydau asmeniškai per šių Prezidento rinkimų pirmąjį turą, tai netelpa į jokius sveiko proto rėmus ir be jūsų įsikišimo šita Zenono Vaigausko proteguojama palaida bala ir tokiau sėkmingai progresuos!
Kaskart per rinkimus eidavau balsuot, bet to, ką išvydau savo Rinkiminėje apylinkėje, įsikūrusioje Vilniaus miesto Savivaldybės pastate (Zuoko citadelėje) dar neteko matyti net beveik per 40 balsavimo metus - matyt tyčia šitoj rinkiminėje apylinkėje buvo daroma taip, kad rinkėjai negalėtų ir nenorėtų balsuoti !!! Tikras košmaras ten tvyrojo visą dieną (vidurdienį atvežiau iš nanų, kaskart norintį balsuoti pasiligojusį seną tėvuką prabalsuoti, o vakare ir pats atvažiavau balsuoti, nes jei mano tėvukas būtų stovėjęs tose neregėto ilgio eilėse (vienoj virš šimto žmonių (čia tie kurie turėjo su savim rinkėjo pažymėjimus), kitoj virš 600 (čia tiems kurie turėjo jau vietoj atsispausdintus rinkėjų pažymėjimus), tai jis greičiausiai jau nebūtų sulaukęs rytdienos, nes po 20 minučių stovėjimo ilgose eilėse jis jau alpsta ir praranda sąmonę, todėl prašiau visų užleist jį be eilės, kad neįvyktų baisi tragedija...
Tokių eilų net nemačiau Sovietmečiu, kada į pardavimą išmesdavo deficitinių bananų... Kodėl ten tvyravo tokia didžiulė betvarkė (nebuvo jokių žmonių, kurie padėtų atėjusiems žmonėms net susigaudyti į kurią eilę jiems stotis, kurių net pabaigos, išsivingiavus po visas patalpas nesimatė (kaip Sovietmečiu eilė į Mauzoliejų).
Trečia eilė virš kelių šimtų žmonių buvo dar laukiančių atsispausdinti savo rinkėjų lapelius, o ten prie kompiuterio DIRBO, KAIP TYČIA, TIK VIENAS ŽMOGUS. Nemažai rinkėjų atėjusių į savo rinkiminę apylinkę ir išvydę tokią pasibaisėtiną betvarkę ir chaosą, eiles, spjpovė į tokius rinkimus ir išeidavo net nebalsavę (na kas ten norėjo išstovėt po kelias valandas varginančioje eilėje, kad realizuoti savo rinkimų teisę (čia tik tiems dar kiek pasisekė, atėjusiems su savo rinkėjų pažymėjimais per valandą prabalsuoti ir apsisukti, kai kitiems tekdavo virš porą valandų išstovėt ir atkentėti milžiniškoje eilėje).
Daugelis rinkėjų pagrįstai piktinosi tokia pasibaisėtina situacija šitoj rinkiminėje apylinkėje (aš asmeniškai net skambinau į Vyriausią Rinkimų štabą nurodytu telefonu ant Rinkėjo pažymėjimo kortelės, bet jie tik užregistravo mano skundą ir, manau, tą skundą numarino šūsnyje panašių skundų. Į šitą apylinkę dėl gausos nusiskundimų buvo atvažiavęs net du kartus pats Zenonas Vaigauskas, BET NIČNIEKO NEPADARĖ, KAD SITUACIJA TEN PAGERĖTŲ.
Pasibaigus basavimo laikui 20:00, patalpoj dar buvo uždaryti beveik tūkstantis kantriausių rinkėjų, norinčių dar prabalsuoti (manau jiems leido tą padaryti, nes aš išėjau, prabalsavęs toje rinkiminėje apylinkėje, po 20:10, sugaišęs balsavimui apie valandą, kai visose iki tol vykusiose balsavimuose max. 10 minučių balsavimas užtrukdavo (dažniausiai užtekdavo net poros minučių).

Anonimiškas rašė...

Ir padėtis tikrai čia nepagerės kol Zenonas Vaigauskas, kaip koks nepaskandinamas kreiseris, prilipęs ir suaugęs su rinkimų pirmininko miela, šilta kėde, vadovaus Lietuvoje Rinkimams.
Tik jūs vienintelis dar galite kažką padaryti realiai, kad padėtis pagaliau pasikeistų ir čia, šitoj sustabarėjusioj Zenono Vaigausko kuriamoj ir valdomoj šalies Rinkimų Imperijoje...
Vien šitoje rinkiminėje apylinkėje, gerbiamas Nagli Puteiki, jūs netekote apie dešimtį mano pažįstamų ir draugų balsų, kurie iki tol niekad nebalsuodavo, bet šįkart aš juos buvau įkalbinęs iš seniau ateit ir prabalsuot už kandidatą, kuris realiai, o ne kalbom, dar gali kažkaip pakeisti visų mūsų padėtį į gerą pusę Lietuvoj (aš jų parašų balsavimo lapuose taip ir neišvydau, nes daugelis jų mano kaimynai, todėl jie sąrašuose greta manęs liko tuščiais laukeliais). O po rinkimų jų pasiteiravau, kodėl žadėję pagaliau balsuoti, jie vis tik nebalsavo. Tai daugelis man paaiškino, kad atėję į šią rinkiminę balsavimo apylinkę, įsikūrusią sostinės Savivaldybės pastate, ir pamatę tokią ten tvyrančią betvarkę ir milžiniškas rinkėjų eiles, nusprendė nesikankint ir negadint sau nervų ir grįžt ramiai namo ir pasakyt kaimynams, kad ir jie ten neitų, jei stresuot nenori tam rinkėjų turguje...
Viską matė ir stebėtojai šitoj rinkiminėj apylinkėj (sakė, kad ten turėjo būt ir Naglio Puteikio keli stebėtojai, bet aš toje margoje ir didžiulėje šurmuliuojančioje rinkėjų minioje taip ir neradau... Bet ir tą stebėtoją merginą, kurią ten radau netoli balsadėžės, tai sakė, kad ji nieko negali padaryti, kad rinkėjai NORMALIOM sąlygom galėtų pareikšti savo valią, o ne tokiam rinkiminiam "bardake"...

Skambinau net ir į televizijas, kad atvyktų ir parodytų pasibaisėtinus vaizdus iš šitos rinkiminės apylinkės, bet ir jie neskubėjo atvykti.