2014-05-29

R.Kuodis: "Lietuva surenka mažiausiai mokesčių nuo BVP visoje Europoje. Tai - skandalas, tačiau vis tiek nieko nedaroma"

R.Kuodis: "Lietuva surenka mažiausiai mokesčių nuo BVP visoje Europoje. Tai - skandalas, tačiau vis tiek nieko nedaroma", - valdžios abejingumo neįstengia perprasti R.Kuodis. Toji tapatybės krizė kelia ir daugybę kitų problemų, pavyzdžiui, nepakankamai finansuojama valstybės gynyba, pensijoms nuo BVP skiriama perpus mažiau, nei Europos vidurkis. O juk tai įstūmė pensininkus į skurdą ir sumažino vidaus paklausą.
"Sveikatos apsaugoje viskas nudreifavo į vokelių sistemą. Tokios šalys kaip mūsų sveikatos apsaugai turi skirti 10 proc. BVP, bet skiria perpus mažiau.
"Grėsmė kybo virš valstybės, bet politikai -ramūs. Atvirkščiai, nepasibodi pasigirti, kad pas mus surenkama mažiausiai mokesčių. Tarytum tai - privalumas. Juk tai lemia ne maži mokesčiai, bet prastas jų surinkimas: gausybė legalių išimčių, galinga administravimo sistema, milžiniška šešėlinė ekonomika. O tikruosius mokesčius moka vis mažėjanti sauja mokesčių mokėtojų. Visi kiti "zuikiauja", - naudojasi viešosiomis paslaugomis, už jas nieko nemokėdami", - aiškino ekonomistas."
http://m.lrytas.lt/-14013596531399215000-karti-mokesčių-ateitis-du-pensininkai-vienas-dirbantysis.htm

Komentarų nėra: