2014-07-04

Kaip ir per prezidentinius debatus, kai E.Jakilaitis išsigalvojo nebūtus dalykus apie 50 % gyventojų pasitikėjimą teismais:

Kaip ir per prezidentinius debatus, kai E.Jakilaitis išsigalvojo nebūtus dalykus apie 50 % gyventojų pasitikėjimą teismais:
"kai P. Šliužas išsakė poziciją, jog Konstitucijoje niekur nekalbama apie rinkimus pagal partinius sąrašus, o
Konstitucijoje esanti formuluotė „remiantis visuotine lygia tiesiogine rinkimų teise" yra nesuderinama su rinkimais pagal partinius sąrašus, E.
Jakilaitis 34:30 replikavo „Konstitucijoje yra parašyta 71 Seimo narys renkamas vienmandatėje, 70– daugiamandatėje, viskas yra parašyta, jūs skaitykite toliau!".
P. Šliužas, suprantama, pareikalavo: „Jūs man parodykite!". Tada E. Jakilaitis paskelbė reklamos pertraukėlę. Šiame epizode E. Jakilaitis vėl pamelavo žiūrovams: Konstitucijoje nėra nustatytas Seimo narių rinkimas vienmandatėse ir daugiamandatėje apylinkėse.
Svarbu pažymėti ir tai, kad
turėdamas galimybę čia pat,
per reklaminę pertraukėlę, išsiaiškinti šiuo klausimu tiesą, E. Jakilaitis šia galimybe nepasinaudojo ir žiūrovų už savo neišmanymą bei melą neatsiprašė. D.Kuoliui papasakojus apie tai, kad policija Vilkaviškyje ir Šakiuose tardė žmones, pasirašiusius už referendumo paskelbimą, E.Jakilaitis replikavo: „Ką reiškia „policija tardo"? Ar tai yra oficialu?" Į Kuolio pasakymą, kad valdžia pereina prie policinės valstybės metodų, o žiniasklaida ir „visuomeninis" transliuotojas tokius valdžios veiksmus nutyli, jis tesugebėjo arogantiškai atsikirsti: „Gal tai buvo, gal tai ne, kol faktų nėra…" Šioje vietoje kantrybė trūko D.Kuoliui: „Pone Jakilaiti, šitaip nesielgiama. Sąžiningam žurnalistui šitaip nedera elgtis!" Tada E. Jakilaitis įžūliai atšovė: „O jūs pateikite faktus". D. Kuolys: „Faktai buvo išsakyti visuomeniniam transliuotojui ir per tą laiką joks žurnalistas nenuvažiavo, nepasiklausė prokuratūros. Pilietinė žiniasklaida iš karto būtų sureagavusi." Šiame epizode E.Jakilaitis ir vėl melavo: tai, kad žmones, pasirašiusius dėl referendumo paskelbimo, apklausinėjo policija, yra faktas":
http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/propaganda-visuomenineje-tv-kaip-e.jakilaitis-moderavo-debatus

Komentarų nėra: