2014-07-08

V.Banel: Prezidentė, daug ir garsiai kalbanti apie juodąjį viceministrų sąrašą, nepastebi ir kitų svarbių dalykų - FNTT


Pareigūnai siūlo FNTT vadovą tikrinti melo detektoriumi
Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie galimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Kęstučio Jucevičiaus korupcinę veiklą sujudino Nacionalinį pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimą (NPPSS).
Pareigūnų organizacija piktinasi, kad istorija nesusidomėjo nei už tai atsakinga Vidaus reikalų ministerija (VRM), nei aukščiausi valstybės vadovai. NPPSS reikalauja VRM nedelsiant inicijuoti tarnybinį patikrinimą ir K. Jucevičių nušalinti nuo pareigų tyrimo atlikimo laikotarpiu.
NPPSS išplatintame pranešime primena, kad paviešintoje medžiagoje teigiama, jog neseniai sulaikyto buvusio advokato Juzefo Kozubovskio pagrindiniu taikiniu buvo tapęs tas pats tarnybos direktorius. Sulaikytasis teigė pritrūkęs dviejų dienų, kad atskleistų generolo korupciją. Atkreipiamas dėmesys, kad į slapto sekimo skandalą pateko FNTT vadovas K. Jucevičius ir jo pavaduotojas Šarūnas Remeikis, kuriems gali būti pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšio reikalavimo.
„Aukščiausių šalies vadovų ir VRM ministro nereagavimas į pateiktą informaciją išties kelia abejonių dėl šešėlinės FNTT vadovo veiklos, todėl tyrimas turi būti pradėtas nedelsiant. Net jei tai ir nepagrįsti duomenys, kaltinimai turi būti viešai paneigti. Dėl kylančių įtarimų, manau, būtų tikslinga imtis net poligrafo, kitaip sakant – melo detektoriaus, ir patikrinti FNTT direktoriaus parodymus. Juk rizikuojame visos tarnybos reputacija", - pabrėžia NPPSS vadovas Vladimir Banel.
Pareigūnų bendruomenė primina, jog banko „Snoras" istorijoje, kurios aukomis tapo tuometiniai FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas, buvo elgiamasi visiškai kitaip.
Dabar pasigendama ne tik tiesioginio vadovo VRM ministro, bet ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės principingos pozicijos ir siekio ištirti esamą padėtį.
„Panašu, jog ministras, pats turintis kovoti prieš korupciją, pateisina šešėlinio darbo elementus. Tuo tarpu Prezidentė, daug ir garsiai kalbanti apie juodąjį viceministrų sąrašą, nepastebi ir kitų svarbių dalykų", - įžvalgomis dalinasi V. Banel.


Komentarų nėra: