2014-12-04

Prezidentei nepatiko įstatymas, kuriuo buvo pasiūlyta finansuoti rūkymo ir alkoholinio gėrimo kritiką.

Prezidentei nepatiko įstatymas, kuriuo buvo pasiūlyta finansuoti rūkymo ir alkoholinio gėrimo kritiką.
Todėl ji vetavo tokį įstatymą. Prezidentės atstovė į klausimą, gal tas veto buvo atliktas tabako ir alkoholio pramonės prašymu, neatsakė - iš viso nutylėjo. 
Tokio Prezidentės ir jos atstovės poelgio įkvėpta Seimo dauguma nutarė, kad nereikia finansuoti rūkymo ir alkoholinio gėrimo kritikos:
Kaip visada stulbina tai, kad TS-LKD, kai tik reikia imtis prevencinių priemonių prieš rūkymo ir alkoholio vartojimą, skyla per pusę ir didelė dalis palaiko tabako ir alkoholio pramonę.
Išvada: kol Seime neatsiras bent trisdešimt Seimo narių, kurie neima kyšių iš tabako, alkoholio, lošimo aparatų, naktinių lombardų ir grietųjų kreditų korporacijų, tol Lietuva pagal skurdą, prasigėrimą, rūkymą, didėjančią turtinę nelygybę ir emigraciją bus pirmose ES-os pozicijose.
Gal po tokių sutartinių Seimo ir Prezidentės žingsnių atsirastų norinčių kandidatuoti šiuose savivaldos rinkimuose ir tokiu būdu ruoštųsi patys ir/arba ruoštų kandidatus po dviejų metų į Seimą? Ieškome visose savivaldybėse, bet ypač Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Klaipėdos raj., Vilkaviškio, Ukmergės, Anykščių, Tauragės, Šilalės, Telšių, Mažeikių - ten jau yra suformuoti komitetai, arba koalicijos kurioms reikia už viešą interesą kovosiančių kandidatų į merus ir į miestų/rajonų tarybas.

Komentarų nėra: