2015-05-08

Ar tikrai A.Maldeikienės, N. Puteikio ir D. Kuolio keliai išsiskiria?

N.P.: ne, nesiskiria čia išvardintų keliai - vienu ar kitu būdu, bet visi trys ir toliau veiksime kartu. Su A.Maldeikiene "Žinių radijo" 15 metų jubiliejuje buvome priversti vaikščioti kartu vos ne už rankų susikibę, kad paneigtume šias "politines skyrybas" :)

A.Maldeikienės, N. Puteikio ir D. Kuolio keliai išsiskiria? 
Vytenis Radžiūnas, www.lrt.lt 2015 m. gegužės 6 d. 11:35

"...N. Puteikis ketina dalyvauti su kelių partijų koalicija, vienas iš partijos „Lietuvos sąrašas" lyderių D. Kuolys teigia dar nenutaręs, ar juose dalyvaus, o A. Maldeikienė greičiausiai dalyvaus kaip savarankiška kandidatė.
Vizijų kyla įvairių
Politinė partija „Lietuvos sąrašas" Vilniaus miesto taryboje iškovojo 4 mandatus. Partijos „Lietuvos sąrašas" atstovai – N. Puteikis, D. Kuolys, A. Maldeikienė ir Gediminas Storpirštis.
N. Puteikis portalui LRT.lt teigė, kad kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose ketina dalyvauti kelių mažų partijų koalicijoje – „Lietuvos sąrašo", Krikščioniškosios demokratijos partijos bei Lietuvos centro partijos. „Dabar partijų atstovai tarpusavyje dėl to tariasi. [...] Tikimės pusės vietų Seime", – nesikuklina politikas.
Pasiteiravus, kuo ši koalicija skirtųsi nuo kitų partijų ir kokią nišą norėtų užimti, N. Puteikis išskyrė tris svarbiausius uždavinius.
„Norime, kad būtų atstatyti rinkimai į seniūnijų tarybas; norime atkurti 1994-aisiais panaikintą visuomenės atstovavimą teismuose; taip pat absoliutaus finansų skaidrumo. Pavyzdžiui, Danijoje bet kuris pilietis gali užeiti į bet kurią valstybės įstaigą ir specialus tarnautojas jam suteiks informaciją visomis formomis apie bet kurią sąmatą, darbus ar paslaugas, kurios buvo nupirktos naudojant biudžeto pinigus iki paskutinio euro cento", – išskyrė N. Puteikis..."


Komentarų nėra: