2015-05-21

Vilniaus m.savivaldybė meta į gatvę su skurdu kovojančias nevyriausybines organizacijas-gal leis joms dirbti savivaldybės foje

2015 m. gegužės 21 d., 12:09
Vilniaus m. merui Remigijui Šimašiui
Vilniaus m. savivaldybės administracijos direktoriui
Nr. SN-S-0521/2015

PAKARTOTINAI: NEIŠMESKITE Į GATVĘ PAGALBĄ SOCIALIAI PAŽEIDŽIAMIEMS VILNIEČIAMS TEIKIANČIOS ORGANIZACIJOS

2015-04-21 išsiunčiau Jums, gerb. Remigijau Šimašiau, ir tuo metu Vilniaus m. savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas dar ėjusiam Valdui Klimantavičiui adresuotą paklausimą dėl Vilniaus m. savivaldybės planų privatizuoti patalpas Sodų g. 15, kuriose veikia pagalbą socialiai pažeidžiamiems vilniečiams teikianti nevyriausybinė organizacija Lietuvos samariečių bendrijos Vilniaus skyrius. Prašiau sustabdyti privatizavimo procesą, kuris būtų socialiai neatsakingas veiksmas, o apie priimtus sprendimus informuoti mane ir visuomenę.
Jokio atsakymo į šį paklausimą nesulaukiau, tačiau šiandien sužinojau, kad gegužės 8 dieną minėtos patalpos buvo parduotos privatizavimo aukcione, o samariečių organizacija gavo Vilniaus m. savivaldybės administracijos nurodymą „atlaisvinti" patalpas ir grąžinti jas savivaldybei ne vėliau kaip iki 2015 m. gegužės 25 d.
Kitaip tariant, nevyriausybinė organizacija, savo veikla prisidedanti prie socialinės atskirties mažinimo ir vykdanti kelis šiam tikslui skirtus projektus pagal sutartis su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Europos socialinio fondo agentūra, yra metama į gatvę.
Kadangi toks veiksmas, mano įsitikinimu, būtų asocialus, darantis žalą viešajam interesui ir nesuderinamas su Lietuvos ir Europos Sąjungos siekiais mažinti socialinę atskirtį, prašau leisti iš patalpų Sodų g. 15 varomai samariečių organizacijai persinešti savo daiktus bei dokumentus į Vilniaus savivaldybės pastatą Konstitucijos prospekte ir tęsti veiklą savivaldybės fojė.
Pagarbiai, Seimo narys Naglis Puteikis

Komentarų nėra: