2016-04-07

Vis labiau plinta praktika tiesti visuomenei nereikalingus kelius. Užtat reikalingus nomenklatūros turtėjimui.

Atsakydamas į kvietimą teikti klausimus dienotvarkei, prašyčiau pakviesti į Seimo Audito komitetą valstybės įmonės "Kelių direkcija" atstovus, kad paaiškintų pastaruoju metu plintančią praktiką tiesti (asfaltuoti)  visuomenei nereikalingus kelius:

A. Seimo nariams, kaip kad šalia ukmergiškio Seimo nario Arūno Dudėno namų, nors kitoje - Obelių seniūnijoje žmonės 30 metų prašo išasfaltuoti žvyrkelį, kuriuo vieninteliu važiuoja mokyklinis autobusiukas ir maršrutinis autobusas (visi kiti tokie transportai važiuoja tik asfaltuotais keliais) - kenčia moksleiviai ir keli šimtai gyventojų. Tuo tarpu šalia Seimo nario Arūno Dudėno gyvena tik kelios šeimos ir jų namai turi už keliasdešimt metrų lygiagrečiai einantį išasfaltuotą kelią.

B. Tik labai turtingiems melagingais pretekstais - Klaipėdoje ties naują gatvę neva įrangos vežimui atominei Ignalinos elektrinei, o iš tikrųjų  - tik iki buvusių nomenklatūrininkų supirktos moksleivių poilsio stovyklos, kurioje įrengti prabangūs kotedžai: http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/pajurio-misku-ropoja-atomine-smekla.htm

C. Kodėl Vilnius -Utena kelio 1 km rekonstrukcija kainuos brangiau, nei Vokietijos greitkelių 1 km;

D. Kodėl nevedama pravažiuojančių automobilių apskaita ir taip nuslepiamas didžiulius pinigus kainavusių kelio konstrukcijų nereikalingumas visuomenei:
a. iš Geležinio Vilko į Goštauto gatvę vedančiame viaduke-nuvažiavime Vilniuje;
b. Vakarinio Vilniaus apvažiavimo Gudelių gatvės tunelyje (netoli Lazdynų ligoninės ir Vakarinio apvažiavimo ir Oslo gatvės viaduko);

E. Kodėl negalima gauti neva viešos informacijos, kiek papildomai dešimčių milijonų kainavo valstybei vietoj betoninių bordiūrų Vakariniame ir Pietiniame (Tūkstantmečio ir Žirnių gatvėse) aplinkkeliuose įrengti granitinius.

From: SADULAITĖ Jūratė
Sent: Wednesday, April 06, 2016 1:53 PM
To: VAICKIENĖ Jolita; MASIULIS Eligijus; TAMOŠIŪNAS Gintaras; JANKAUSKAS Donatas; SAULIS Vytautas; PUTEIKIS Naglis; PURVANECKIENĖ Giedrė
Cc: ŠČAJEVIENĖ Sigita
Subject: Dėl kito Audito komiteto posėdžio

Laba diena,

Norėjau Jūsų paprašyti, kad iki rytojaus informuotumėte, ką norėtumėte pakviesti į kitą Audito komiteto posėdį, svarstant klausimą dėl Audito komiteto vykdomos valstybės biudžeto lėšų panaudojimo parlamentinės kontrolės 2015 metų duomenų apibendrinimo. 
Taip pat dar kartą prisegu apibendrintą informaciją.
Geros dienos. Pagarbiai
 Jūratė Sadulaitė Audito komiteto biuro padėjėja
 Tel.: (8 5) 239 6949, mob. 8 620 91 013

Komentarų nėra: