2016-04-14

www.lrt.lt: kuri politinė partija išties ranką parlamentarui Nagliui Puteikiui.

Prasidėjusi Seimo rinkimų kampanija žada įdomių politinių viražų. Vienas iš jų – kuri politinė partija išties ranką parlamentarui Nagliui Puteikiui. Šį kartą jis Seimą pasiryžęs šturmuoti su kompanija, mat bandymai sukurti partiją „Neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ (NPD) sužlugo, o Seimo rinkimuose be partijos pagal įstatymą dalyvauti viena ar kita pretendentų komanda neturi teisės.
„NPD neįsteigta dėl socialdemokratų".
„Mūsų partijos neįregistravo, nes to nenorėjo socialdemokratai. Iš pradžių užkliuvo tai, kad protokole nebuvo įrašytas partijos suvažiavimo adresas. Kai šią informaciją patikslinome, buvo pranešta, kad įkliuvome – po partijos steigimo dokumentų patikslinimo 30 dienų terminas skaičiuojamas iš naujo. Nesuspėjome.
Dar buvome apskųsti prokuratūrai, kad neva tai suklastojome kažkokį įgaliojimą. Bet Panevėžio prokurorai melavo, todėl Generalinę prokuratūrą padavėme teismą, nes melagingą informaciją išplatino būtent jos atstovė spaudai. O prokurorai nieko netiria, tik dalyvauja rinkimuose – prokurorų partija", – aiškino N. Puteikis. 
Jungsis su kuria nors iš mažųjų partijų.
N. Puteikis tikisi, kad vėl bus išrinktas vienmandatėje apygardoje Klaipėdoje. Tačiau jis vienas dirbti Seime be jokios partijos užnugario nebenori, nes esą „vienas Seimo narys nieko nuveikti negali". „NPD komanda su manimi pasinaudos mažųjų partijų kvietimu prisijungti ir kartu dalyvauti Seimo rinkimuose. Kelsime savo kandidatus ir vienmandatėse apygardose, ir sudarysime rinkimų sąrašą", – atviravo N. Puteikis.
Jis teigė, kad jį su komanda kviečia bent kelios mažosios, neparlamentinės organizacijos – Lietuvos krikščionių demokratų, Profsąjungų centro, Centro, Jaunosios Lietuvos ir „Lietuvos sąrašo" partijos.

Komentarų nėra: