2017-12-15

LCP žinomumui didelę įtaką daro žiniasklaida.

Pagalbos ranką ištiesė žiniasklaida:
Centro partija susirenka tam tikrą protesto balsą, mano Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė. Nors naujų reitingų politologė nesureikšmina dėl paklaidos, ji taip pat primena, kad per praėjusius Seimo bei prezidento rinkimus N. Puteikis surinko nemažai balsų.
„Žmonės ieško alternatyvų. Reiktų atkreipti dėmesį, kad ši partija iš reitingų lentelių nedingsta. Bet tai labai priklausys nuo bendros situacijos politinės, kiek yra to vadinamo nusivylimo. Iš kitos pusės, mes turime dalį žmonių, kurie ieško naujų gelbėtojų. Akivaizdu, kad N. Puteikis, nors ir atrodė išbarstęs potencialą, bet tai nereiškia, kad jis negali jo surinkti, nes yra Seime, politikoje, turi savo partiją", - tv3.lt kalbėjo R. Ubonaitė.
Vis dėlto politologė pastebi, kad lietuvis rinkėjas – labai nepastovus, todėl N. Puteikio partijai reikėtų turėti tolimesnę strategiją, kad pavyktų išlaikyti reitingus.
„Kadangi mūsų rinkėjai yra labai nepastovūs, nestabilūs, mėgsta šokinėti nuo vienos partijos prie kitos, tai mes tą galime matyti ir apklausose. Prognozuoti mūsų rinkėjo faktiškai negalime. Dalis rinkėjų vis dar nori tų naujų gelbėtojų, kai nusivilia naujais, bet senais gelbėtojais. Tai niša naujiems politiniams dariniams, kurie žada šviesų rytojų, yra", - sakė pašnekovė.
Akylesnis politikos ir Seimo veiklos stebėtojas gali matyti, kad N. Puteikis tikrai nežiba savo darbais Seime – nėra nei ypatingų iniciatyvų, nei girtino aktyvumo. R. Urbonaitė sako, kad N. Puteikis savo žinomumą didina per televizijos laidas.
„N. Puteikis bando maksimaliai išnaudoti žiniasklaidą, dažnas svečias yra laidose, kurias kiti politikai linkę ignoruoti. Pavyzdžiui, žurnalistės R. Janutienės laidos, kurios yra įdomios, pavadinkime švelniai, tai jis jose dažnas svečias. Pusiau pramoginėse irgi dalyvauja. Kažkokia auditorija tas laidas žiūri. Tai natūralu, kad jis bando išnaudoti viešąją erdvę, nepaisant to, kad apie N. Puteikio kaip politiko veiklą Seime turbūt šiandien joks rinkėjas nieko negalėtų pasakyti", - kalbėjo R. Urbonaitė.



--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis




--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis




--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

Komentarų nėra: