2017-12-15

Prašome Prezidentės neleist Seimui pažeidinėt savo statuto - didintis algas savo kadencijoje.

Seimo nario Naglio Puteikio pranešimas spaudai: 

Prezidentės Dalios Grybauskaitės prašoma vetuoti įstatymą, kuriuo Seimo nariai pasididino sau atlyginimus ir kuris dar labiau padidintų turtinę nelygybę: 
Seimo nariai Naglis Puteikis, Povilas Urbšys ir Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Lietuvos Respublikos prezidentę Dalią Grybauskaitę, prašydami vetuoti 2017 m. gruodžio 7 d. Lietuvos Respublikos Seimo priimtą Valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų bei valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinio dydžio, taikomo 2018 metais, įstatymą Nr. XIII-838, kurį priimant buvo pažeistas principas Nemo iudex in propria causa (niekas negali būti teisėjas savo paties byloje), nes Seimo nariai pasididino atlyginimus ir sau patiems, nors privalėjo padaryti išlygą, kad šiuo įstatymu nustatytas bazinis dydis Seimo nariams ir pareigūnams taikomas tik nuo kito naujai išrinkto Seimo pirmojo posėdžio dienos. Be to, šis įstatymas dar labiau padidintų turtinę nelygybę, nes biudžetinių įstaigų, ministerijų aukščiausių vadovų atlyginimai padidės keliasdešimčia eurų, o mažiausias algas gaunančių biudžetininkų – vos keliais eurais. Seimo narių parašai po šiuo prašymu renkami toliau.

Keli parlamentarai prašo vetuoti įstatymą dėl bazinio dydžio, kuris keltų algas ir politikams:
Kreipimosi iniciatorius N. Puteikis BNS sakė, kad prezidentės prašoma grąžinti įstatymą su įrašyta išlyga, kad bazinio dydžio pakėlimas politikams būtų nukeliamas. Parlamentaras teigė, kad Seimas spėtų pakeitimus priimti iki sausio, dėl to nesusidarytų situaciją, jog dydis atlyginimams skaičiuoti kitiems metams iš viso liktų nepatvirtintas.
„Yra dar du Seimo posėdžiai antradienį ir ketvirtadienį. Seimas gali prezidentės teikimu padaryti išlygą, kad Seimo nariams nedidėja. Kaip ir parašyta Seimo statute – statute aiškiai parašyta, kad algos negali didinti savo kadencijoj", – BNS sakė N. Puteikis.


--
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

Komentarų nėra: