2019-09-05

LCP kandidatai pradeda smarkiai veikti LT politiką - R. Janutienė savo kandidatavimu išmušė V. Gailių iš liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimų, o ir kiti du LCP kandidatai - P. Gylys ir K. Krivickas kelia didelę sumaištį tarp didžiųjų partijų.

Rūta Janutienė kalta, kad V.  Gailius vakar dar LABAI norėjo būti liberalų partijos pirmininku ir detaliai str.15min susakė visus argumentus: „- Liberalų sąjūdis rugsėjį rinks naują partijos pirmininką. Šiuose rinkimuose dalyvaujate su kitais keturiais kandidatais – Seimo opozicijos lydere V.Čmilyte-Nielsen, Trakų rajono mere Edita Rudeliene, Neringos savivaldybės tarybos nariu Andriumi Bagdonu ir Vilniaus liberalu Vytautu Danilevičiumi. Anksčiau kalbėjote, kad aktyviai remiate V.Čmilytę-Nielsen. Kas pasikeitė?
– Mane kandidatu į pirmininkus iškėlė keli partijos Šiaurės Lietuvos skyriai. Aš visą laiką laikausi žodžio, esu garbingas ir padorus žmogus. Tai rinkimai parodys..."
O šiandien V. Gailius  persigalvojo - nebekandidatuos:
Galvoju, kad suprato, kad jo liberali kandidatė nieko nepasieks, o tada jam TEKS ANTRAM TURE REMTI SOCDEMĄ JONAITĮ ir Gailiaus konkurentai į libų partijos pirmininkus tai naudos prieš Gailių. O jis neremti Jonaičio negalės - vietinė nomenklatūra prispaus. Taigi Gailiui spąstai  - visi ėjimai blogi! Tai Rūta Janutienė savo kandidatavimu išmušė neabejotinai lengvą Gailiaus pergalę libų pirmininko rinkimuose!
Prognozuoju, kad P. Gylys išeliminuos G. Palucką Žirmūnuose iš antro turo, o K. Krivickas išmuš apskritai visus vietinius neva stipriausius didžiųjų partijų kandidatus.

Komentarų nėra: