2024-09-12

Pr. sp. P. Gražulis mato koaliciją su R. Žemaitaičiu, jei šis atsisakys homoseksualų partnerystės ir prievartinio skiepijimo palaikymo

P. Gražulis mato koaliciją su R. Žemaitaičiu, jei šis atsisakys homoseksualų partnerystės ir prievartinio skiepijimo palaikymo

Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) lyderis P. Gražulis, atsakinėdamas į klausimus apie galimą po rinkiminę koaliciją su R. Žemaitaičio partija "Nemuno aušra", teigė, kad tokia koalicija galima. Tačiau europarlamentaras, kalbėdamas apie bendrą darbą su R. Žemaitaičio komanda, nubrėžė raudonas linijas.

Nuo savo idėjų Tautos ir teisingumo sąjunga neatsitrauks "nei per milimetrą"

"Jau ne kartą sakėme, kad nedarysime jokios koalicijos su sisteminėmis konservatorių, socialdemokratų, liberalų ir laisvės partijomis. Manome, kad viena iš šių partijų turi būti iš viso uždrausta, prilyginant ją LTSR komunistų partijai. 

O su R. Žemaitaičiu ir jo komanda po Seimo rinkimų koaliciją mes matome, daugelis jo idėjų yra priimtinos. Negana to, man eilę metų teko su R. Žemaitaičiu dirbti vienoje R. Pakso vadovaujamoje tvarkiečių komandoje. Tik gaila, kad stiprią antisisteminę Tvarkos ir teisingumo partiją R. Žemaitaitis sugriovė, bet dėl darbo Lietuvai galime šias piliules praryti. 

Tačiau, kalbant apie bendrą koaliciją su "Nemuno aušra", noriu nubrėžti labai aiškias linijas. Remigijus Žemaitaitis turi atsisakyti LGBT ideologų peršamo partnerystės įstatymo palaikymo, kurį išreiškė tiek praėjusių Seimo, tiek prezidento rinkimų metu. Taip pat mums kategoriškai nepriimtina prievartinio skiepijimo idėja, kurią R. Žemaitaitis aktyviai palaikė COVID-19 pandemijos metu ir niekada nuo jos neatsitraukė.  

Tai galioja ne tik R. Žemaitaičio komandai, bet visoms partijoms, su kuriomis svarstysime koalicijas. Tautos ir teisingumo sąjunga su partneriais - Krikščionių sąjunga, Lietuvos šeimų sąjūdžiu ir visuomenininkais nuo šių nuostatų neatsitrauks nei per milimetrą",- pareiškė Europos parlamento narys Petras Gražulis.

R. Žemaitaitis pasisakė už homoseksualų partnerystę ir prievartinį skiepijimą

Primename, kad "Nemuno aušros" lyderis ir buvęs Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ne kartą išreiškė palaikymą vienalyčių asmenų partnerystei.

Pavasarį vykusių prezidento rinkimų kampanijos metu R. Žemaitaitis portalui lrt.lt teigė: "Asmenys turi turėti teisę į partnerystę – taip, tai natūralus dalykas. Ir skirtingų lyčių partnerystė būtų įteisinama."

Balandžio 15 d. LRT paskelbia tokią R. Žemaitaičio (jau „Nemuno aušros" pirmininko) poziciją: „Tai gali būti ir tos pačios lyties asmenų santykiai. (...) Jie yra šeima, nes jie kuria šeimą. Partnerystės įstatymas turi būti".

Praėjusių Seimo rinkimų metu R. Žemaitaitis portale 15min.lt taip pat teigė, kad jis nuosekliai palaiko partnerystę. "Yra žmonių - ir tos pačios lyties asmenys - turi teisę gyventi, būti kartu, bet jų santykiai turi būti įforminti teisiškai. Tokiu atveju reikia priimti civilinės partnerystės registraciją ir išspręsti problemą",- tikino R. Žemaitaitis, pridurdamas, kad dėl partnerystės įstatymo Seime balsavo už.

2020 m. rugsėjo 7 d. LRT forumo metu R. žemaitaitis pasisakė už privalomą vakcinavimą, o tuos, kurie nenori priimti medicininio skysčio į petį perspėjo, kad jie rizikuoja turėti reikalų su Baudžiamuoju kodeksu.

„Žmogus, kuris nesutinka ir nepasiskiepija ir dėl jo kažkokių tai veiksmų gali kitą žmogų ištikt nelaimė, mirtis ar panašiai, tai bus elementariai teisiamas už žmogžudystę", - informavo R. Žemaitaitis.

Komentarų nėra: