2007-10-30

"Smeltės kvartalas tapo lyg atkirsta sala. Kiek žinau, tik Saudo Arabijoje nekursuoja visuomeninis transportas“

Čia nuoroda į Smeltės kvartalą, raudona vėliavike pažymėtas namas, esantis arčiausiai pervažos, kuri ir yra žemiau aprašomų problemų kaltininkė: http://www.maps.lt/beta/Default.aspx?action=showObject&objID=place$4347924

Smeltės kvartalo gyventojai jaučiasi atskirtaisiais
http://www.15min.lt/lit/Klaipeda_2007_10_30/811/1
Jurgita Andriejauskaitė

Į Smeltės kvartalą nereguliariai užsukdavę "mikriukai" prieš kurį laiką išvis nustojo ten kursuoti. Smeltės kvartalo gyventojai liko be visuomeninio transporto - šios vietos nepasiekia nei miesto autobusai, nei maršrutiniai mikroautobusiukai.

Tačiau Miesto ūkio komiteto nariai šią situaciją žada keisti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Leono Stonkaus, jau kurį laiką į Smeltės kvartalą važiuodavo tik maršrutiniai mikroautobusai, tačiau šie maršrutai buvo nepelningi, tad jų ir kursuodavo vos keletas. Be to, jie važinėdavo nesilaikydami grafi ko. Galiausiai vairuotojai išvis nusprendė 12 maršruto atsisakyti, nes miesto centro nekertantis maršrutas buvo itin nepopuliarus. Savivaldybėje buvo skelbtas konkursas teikti paslaugas 12 maršruto mikroautobusais, tačiau neatsirado nė vieno norinčiojo.
Tuo tarpu autobusai į Smeltės kvartalą nekursuoja jau seniai, nes jų grafikus itin išbalansuodavo traukinių eismas. Kartais autobusams tekdavo stovėti net 15 minučių, kol pravažiuodavo ilgas traukinys. Smeltės kvartalo gyventojai jau atsiuntė raštą savivaldybei, ragindami spręsti susidariusią situaciją. Iki artimiausio autobuso Smeltės kvartalo gyventojams dabar tenka eiti kertant geležinkelį.

Ypač baiminamasi dėl vaikų. "Smeltės kvartalas tapo lyg atkirsta sala. Kiek žinau, tik Saudo Arabijoje nekursuoja visuomeninis transportas", - teigė Miesto ūkio komiteto pirmininkas Naglis Puteikis.

Pasak Transporto tarnybos vedėjo L.Stonkaus, galimas vienas problemos sprendimo būdas - pratęsti kurio nors autobuso maršrutą. "Nepaisant traukinių, kurie trikdo autobusų grafi ką, galima būtų pratęsti 14 maršrutą, gal ir 1A užsuktų", - svarstė vedėjas.
Dėl autobusų kursavimo į Smeltės kvartalą ketinama kreiptis į viešąją įstaigą "Klaipėdos keleivinis transportas" bei miesto tarybą, kad ši skirtų tam reikiamų pinigų.

Komentarų nėra: