2008-01-29

Apartamentininkams vieškeliai į elito aikštyną, o liaudžiai šunkeliai į vaikų darželį

Kokios raidės formos sportininkų bendrabučio „stogas“?

Pirmame fotografijos plane - platus ir geras takas sportininkams į Žvejų kultūros rūmų elitinę teniso salę, kuri skirta žalgiriečiams - apartamentininkams. Toliau matosi žalgiriečių pusračiu pamėtytos plytelių nuolaužos - čia „takas“ paprastiems mirtingiesiems į vaikų darželį. Iki socialiai remtiniems sportininkams skirto bendrabučio statybų čia buvo 6-ių plytelių pločio puikus pėsčiųjų takas, įrengtas už miestiečių pinigus. Tos plytelės dabar perkeltos į elitininkų taką link teniso aikštyno, o tėvams, vedantiems vaikus į „Purienos“ darželį, pabarstė nuolaužų, likusių po visuomeninio turto sunaikinimo.

Aiškėja, kas dangsto miesto purvintojus

Vakar Miesto ūkio komitete pradėjo aiškėti, kas dangsto miesto purvinančius žalgiriečius ir statybininkus ir kokios ‚formos“ šis stogas.
Labiausiai socialiai remtinų sportininkų daugiaaukščių apartamentų, statomų Taikos pr. 70, užsakovus (Lietuvos sporto draugija "Žalgiris") ir rangovus (UAB „Status optimus“), kurie purvu užvertė šalia Žvejų rūmų esančius darželį, mokyklą ir Darbo biržą, gynė Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus.
Dešinėje: buvęs šaligatvis nuo Taikos pr. į vaikų darželį „Puriena“ po žalgiriečių ir statusininkų statybinių eksperimentų.

Blogam šokėjui iš departamento...

Direktoriaus argumentai: netobuli įstatymai, bloga administracines baudas skirianti komisija, per mažos baudos ir pati svarbiausia priežastis – „nieko neįmanoma padaryti“.
Deja, paaiškėjo, kad direktorius visiškai nekontroliuoja situacijos, nes esą nežino, kad seniai baigėsi jo paties vadovaujamo departamento išduotas leidimas tiesti komunikacijas tarp šio sklypo ir Taikos prospekto. Nors darbai vyksta pilnu tempu – toje vietoje su begaliniu įniršiu baigiami naikinti buvusio 6-ių pusmetrinių plytelių pločio pėsčiųjų tako likučiai.

Dešinėje - purvabrydis vietoj šaligatvio pakeliui į mokyklą

Efektyviausias apynasris purvintojams - nepanaudotas

Vien tik to negaliojančio leidimo pakaktų sustabdyti darbus. O šito IR TIK ŠITO VIENINTELIO DALYKO BIJO užsakovai ir statybininkai.
Deja, A.Šimkus to nepanaudojo. Žmogus patyręs, vadinasi nenaudojo sąmoningai.
Vadinasi jau turime pirmą „savivaldybininką“, apie kurį, kaip visagalį pirmo savivaldybės aukšto reikalų šiose statybose tvarkytoją, mįslingai kalbėjo statybininkai.

"Stogų" monitoringas

Komitete įpareigojome administraciją imtis ne tik šio leidimo ir darbų sustabdymo, bet ir visų kitų elementarių tvarkos priemonių: kreiptis į gamtosaugos ir statybų inspekcijas, prokuratūrą ir pan.
Ką gi, toliau stebėsime šio sportininko bendrabučio purvus, pamatus, ir „stogus“.

Kairėje - žalgiriečiai taip smarkiai užpurvino savo įvažiavimą į 13-aukščio bendrabučio statybvietę, kad jų sunkvežimiai užklimpo. Apvažiuodami purvyną savivarčiai sunaikino už biudžeto pinigus įrengtą veją miestiečių žemėje.

Šios dienos spauda apie šiuos įvykius:

Virginija Spurytė: „Po Klaipėdą – purvinais ratais“ („Klaipėda“),
tas pats straipsnis www delfi – čia.
Denisas NIKITENKA: „Statybininkai miestą pavertė tvartu“ („Vakarų ekspresas“);
Jurgita Andriejauskaitė: „Statybos bendrovių baudos negąsdina“ („15 minučių Klaipėda“).

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

tikra tiesa....