2010-07-10

Klaipėdos m. tarybos narys Kęstutis Gabšys panoro pinigų iš miesto biudžeto

Politikas įsigeidė mokesčių mokėtojų pinigų

Kl.lt 2010-07-10, 12:59 Virginija Spurytė v.spuryte@kl.lt

© V.Liaudanskio nuotr. - Kęstutis Gabšys.

Klaipėdos miesto tarybos narys Kęstutis Gabšys panoro pinigų iš miesto biudžeto.

Šeštadienį jis raštu informavo uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių, jog atšaukia dar 2008-aisiais rugsėjį parašyto rašto „Dėl kanceliarinių išlaidų atsisakymo" galiojimą ir prašo pradėti pervedinėti išmokas kanceliarinėms išlaidoms į jo sąskaitą banke.

Kas mėnesį jam bus pervesta po 700 litų.

K.Gabšys aiškino, jog tokį sprendimą priėmė, nes Seimas pataisė Vietos savivaldos įstatymą ir įpareigojo savivaldybių tarybų narius atsiskaityti, kur jie išleidžia vadinamuosius vokelius. „Visuomet laikiausi principo, kad tarybos nario veiklos išlaidos yra mokesčių mokėtojų pinigai ir tarybos nariai už juos privalo atsiskaityti. Taryba savo reglamente nustatys tvarką kaip tai padaryti. Greta įstatymo numatyto atsiskaitymo, informacija apie mano tarybos nario išlaidas realiu laiku, bus skelbiama mano asmeninėje interneto svetainėje",- savo apsisprendimo motyvus imti pinigus iš miesto biudžeto įvardino K.Gabšys.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/tarybos-narys-vel-nori-kanceliariniu-islaidu/

Anonimistas rašė...

Beje, atsižvelgiant į nūdienos situaciją, vertėtų apsvarstyti, kokia pavarde šis ponas pristato visuomenei. Gal jis jau nebe Gabšys, o Gobšys? Nes labai jau toks pasidarė...

Anonimiškas rašė...

ar gali atsiimti parašą??? Iš Pupinytes išmoko šio triuko.