2010-10-15

Klaipėdos m. savivaldybės taryba priešinasi žuvininkystės produktų aukciono privatizavimui

 

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBA

 JŪRINIŲ IR VIDAUS VANDENŲ REIKALŲ KOMISIJA

Lietuvos Respublikos  Žemės ūkio ministrui

K. Starkevičiui

Nacionalinei mokėjimų agentūrai prie

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos

UAB „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas"

2010 10 15

PAREIŠKIMAS

 

Komisijai kelia nerimą teisminė byla dėl ES paramos, kuri buvo skirta Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono (toliau - Aukcionas) statybai ir įrangai, grąžinimo.

Komisija, mano, kad jokiu būdu negalima sutikti grąžinti minėtą paramą, nes minėtas Aukcionas, tokiu atveju, taptų skolingas valstybei.  Krizės sąlygomis, nerandant biudžetinių lėšų tokios skolos grąžinimui, Turto bakas, kuriam perduotas  minėtas Aukcionas, įgautų teisę parduoti visą ar dalį Aukciono turto ar akcijų.

Manome, kad LR Žemės ūkio ministerija, Nacionalinė mokėjimo agentūra prie LR ŽŪM ir Aukciono vadovybė šioje teisminėje byloje turi imtis visų priemonių, kad Aukcionas liktų Valstybės nuosavybė.

Komisija atkreipia dėmesį, kad LR ŽŪM neinformuoja ir nesitaria su visuomene, žvejais bei komisija dėl aukciono turtinių reikalų bei jo vadovų  paskyrimo ar atleidimo, nepaaiškina tokių sprendimų motyvų.

Komisija mano, kad toks LR ŽŪM elgesys pažeidžia visuomenės teisę gauti informaciją apie valdžios priimamus sprendimus, taip pat pažeidžia Klaipėdos miesto savivaldos teises bei neatitinka europietiškos viešojo administravimo praktikos bei kultūros.

 

Komisijos pirmininkas            Benediktas Petrauskas

 

Komisijos nariai:

A.Bargaila

V. Bernotas

V. Plečkaitis

N. Puteikis

E. Sabataitis

V. Titov


Komentarų nėra: