2011-12-14

Naujas Seimo pirmininkas – alkoholio pramonės nusamdytas nelegalus lobistas S.Galadauskas

Alkoholio gamybos ir prekybos magnatai per jų nusamdytą nelegalų lobistą iš dalies perėmė Seimo valdymą.

Po to, kai jiems pavyko" „pasaldaininti" daugiau , nei 80 Seimo narių  ir panaikinti alkoholio reklamos draudimą www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/prezidente-pasirase-istatymo-pataisas-atsaukiancias-visiska-alkoholio-reklamos-draudima-nuo-2012-metu-56-184814 jie jie išdrąsėjo ir, pasak dienraščio „15 minučių"  „iškastravo" ir kitus Seimo mėginimus riboti alkoholio vartojimą: www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/seimas-iskastravo-prekyba-alkoholiu-grieztinanti-istatyma-jo-neliks-tik-degalinese-ir-bambaliuose-56-184827

Tai buvo padaryta S.Galadausko elektroniniu laišku su instrukcijomis, kurias įstatymo pataisas priimti, o kurias atmesti. Seimo nariai šiandien balsavo itin tiksliai ir įvykdė visus jo „prašymus" (paliepimus) be klaidų – balsuodami nuosekliai vieną pasiūlymą po kito išmetė 98 proc. to, kas projekte buvo nepalanku alkoholio magnatams.

Tokiu būdu iš mėginimo sugriežtinti alkoholio vartojimą liko tik parodija.

Beveik visos frakcijos, pamiršusios rinkimų programose deklaruotą siekį mažinti alkoholio vartojimą, rungėsi, kuri labiau S.Galadauskui įsiteiks, o jis visas švytintis savo didingumu ir galia stebėjo Seimo narių lankstymąsi alkoholio pramonei nuo balkono kaip koks imperatorius (rankos buvo aukštai sukryžiuotos virš smarkiai išpūstos krūtinės, smakras aukštai pakeltas).

Seimas šio gėdingo ir apgailėtino spektaklio metu atrodė ne kaip europinės šalies parlamentas, o kaip naktinio alkoholio išpilstymo pavilijonas (sovietmečiu vadinti lariokais, pritonais, snarglinėmis), kuriame nelaimėliai, ištroškę praskiesto alaus („galadauskinių saldainių") grūdasi prie baro, lipdami vieni kitiems per galvas.

Kai po visų balsavimų nuo šoninio mikrofono pasakiau visai Seimo salei, kad S.Galadauskas puikiai valdė Seimą, grįžus į vietą susilaukiau nedviprasmiškų Juliaus Dautarto grasinimų: tiesdamas ranką jis pasiūlė lažintis, kad už tokį populizmą 2012 m. Seimo rinkimuose tikrai nebūsiu išrinktas vienmandatėje apygardoje.

Nuo kada teisybės sakymas yra populizmas? Juk Aludarių gildijos vadovas Saulių Galadauskas per 2 pastaruosius mėnesius tiesiog gyveno Seime:- atėjęs jau rasdavau jį budintį prie Seimo salės durų nuo pat ankstaus ryto iki pat vėlyvo vakaro.

Jį vadinu naujuoju Seimo pirmininku todėl, kad jis, neužsiregistravęs oficialiu lobistu ir tokiu būdu neteisėtai atstovaudamas pelno siekiančius alkoholio pramonės akcininkus, darė tiesioginį poveikį Seimo nariams: beje, valdė juos talentingai ir labai racionaliai - už kampo „pasišnibždėti" vesdavosi tik tiek Seimo narių (frakcijų ir komitetų vadovų), kiek reikėjo alkoholio pramonei naudingoms įstatymo pataisoms prastumti.

Ką šnibždėjo? Pažiūrėkite, kas iš politikų kaip teigiami personažai šiuos pastaruosius 2 mėnesius dažniausiai mirgėjo žiniasklaidoje ir bus aišku.

Saulius Galadauskas:

Nuo 2008 m. iki dabar  - užstato sistemą koordinuojančios viešosios įstaigos „Desa" vadovas ir Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas;

2003-2008 m. - Carlsberg Baltic" korporatyvinių reikalų direktorius;

2000-2008 m.  dirbo Lietuvos ir Baltijos šalių „Coca-Cola" vadovybėje.

 

KELETAS ĮDOMIŲ ATRADIMŲ IŠ AUKŠČIAU NURODYTŲ STRAIPSNIŲ:

„Kaip BNS antradienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė, šalies vadovė minėtas įstatymo pataisas pasirašė praėjusią savaitę. Prezidentės teigimu, Lietuvoje galiojantys apribojimai alkoholio reklamai yra pakankami ir atitinka ES praktiką.

Reklamos draudimas nėra vienintelė ir veiksmingiausia kovos su alkoholio vartojimu priemonė. Svarbiausia – alkoholio prieinamumo ribojimas.– prezidentės poziciją BNS perdavė D.Ulbinaitė.

Apie D.Grybauskaitės sprendimą pasirašyti pataisas prezidentės spaudos tarnyba viešai neskelbė.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys sveikina prezidentės sprendimą pasirašyti alkoholio reklamos draudimą atšaukiantį įstatymą: „Mano nuomone, prezidentė, kaip buvusi finansų ministrė, finansų eurokomisarė priimdama sprendimą atsakingai įvertino šios pramonės sukuriamas darbo vietas ir biudžetui nešamą naudą", – 15min.lt sakė D.Budrys."

Komentarų nėra: