2011-12-21

Seimas saugoti paveldo deleguoja ... Stalino laikų paveldo naikintoją

Nuotraukoje - kalinių kameros buvusiuose KGB rūmuose, kurias 1994 m. J.Glemža norėjo sunaikinti neva restauruojant - atkuriant buv.caro laikų teismo rūmų kabinetus

Gavau pylos nuo Seimo kultūrininkų: 2011 12 16 d. bandžiau agituoti Seimo narius, kad neskubėtų teikti į Seimui atskaitingos Valstybinės kultūros paveldo komisiją 4 narius.

Nes jie Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete buvo išrinkti neteisėtai:

1.      išvaryta iš posėdžio Seimo narė Aurelija Stancikienė ir aš,

2.      neduota pasisakyti nei Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkei G.Drėmaitei, nei A.Stancikienei,

3.      šio komiteto biuro darbuotojai ir vadovybė prieš balsuojant nuslėpė nuo komiteto narių, kad dalis kandidatų Vyriausiosios etikos komisijos buvo pripažinti pažeidę viešų ir privačių interesų derinimo įstatymą (darė pinigus paveldo sąskaita),

4.      nuslėpė, kad vienas iš kandidatų  - Jonas Glemža - dar Stalino laikais išmoko greitai ir efektyviai griauti kultūros paminklus ir taip gerai išmoko, kad nebegalėjo sustoti net 1994 m. vos nesunaikindamas KGB kankinimo kamerų (išgelbėjo tik V.Landsbergis ir tuo metu dieną naktį tuos rūmus saugoję nuo perdavimo teismams politiniai kaliniai ir tremtiniai);

5.      „stebuklingu" būdu dingo šio posėdžio audio įrašas ir t.t.

Išvarydami iš posėdžio mane ir A.Stancikienę komiteto nariai išvengė aukščiau paminėtų faktų paviešinimo, todėl išrinko dalį neprincipingų, o pačias principingiausias paveldo saugotojas Gražiną Drėmaitę ir Jūratę Markevičienę pašalino iš minėtos komisijos.

Už mėginimą sustabdyti tokio projekto pateikimą (http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.klaus_stadija?p_svarst_kl_stad_id=-11343) buvau kolegų pasmerktas ir diagnozuotas: Mantas Adomėnas išvadino mane radikalu, Valentinas Stundys  - fundamentalistu, o Julius Dautartas  - griovėju (čia visi apibūdinimai skirti mano paminklosauginėms pažiūroms apibrėžti).

Belieka pasidžiaugti, kad šį kartą buvau išvadintas kultūringai, nes praeitą kartą diskutuojant šia tema vieno iš kolegų girdint trečdaliui frakcijos buvau pasiųstas š...kt.

Kokia vis dėl to stipri ta Stalino laikų dvasia, tiesa, keistoka, kad ją taip gina ir dar taip aršiai, dalis TS-LKD frakcijos Seime narių.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Stiprybės, Jums...