2011-12-21

Nelegalus alkoholinis lobistas S.Galadauskas truputį atsitraukė

TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma 2011 12 16 d. man pusiau juokais, o gal ir visai rimtai išsakė priekaištus, kad savo tinklapiuose apie alkoholio įstatymo priėmimus Seime rašau niekus.

Kad ir ką ten rašiau, bet  2011 12 16 d., t.y. ketvirtadienį alkoholinis nelegalus lobistas S.Galadauskas, neteisėtai veikiantis Seime (nes savo agitacijose už alkoholio vartojimą naudoja dezinformaciją, o tai pagal LR Konstitucijos 25 straipsnį yra nusikalstama), pirmą kartą per du mėnesius NEBESTOVĖJO PRIE ĮĖJIMO Į SEIMO POSĖDŽIŲ SALĘ, o "dirbo" kiek atsitraukęs: su Seimo nariais šnabždėjosi kituose aukštuose arba kituose Seimo korpusuose.

Valio. Bent tiek.

Bet antrą mėnesį nepaliaujamai spindintis iš džiaugsmo Sauliaus Galadausko veidas rodo, kad tie šnibždėjimai pakartos alkopramonės sėkmę ir iš paskutinių mėginimų riboti alkoholio vartojimą bus palikti tik niekam tikę simboliniai punktai. Pvz. reikalavimas lariokuose turėti mikrobangę, kad tikrintojams galiam būtų pasakyti, kad „mes ne jokia ne snarglinė, kurią nesąžiningi pirkėjai naudoja naktiniam alkoholio išsinešimui, o garbinga maistą gaminanti kavinė (su dviem mažom dėžėms atsisėsti ir viena didele neva stalui)".

Kaip rašė Palangos meras kartu su Seimo nariu Pranu Žeimiu išbandę savo kailiu panašius pritonus Palangoje, ten mikrobangė būdavo, bet nebūdavo elektros rozečių. To „nepastebėdavo" higienos tikrintojai ir Klaipėdos STT. Įdomu, kokie „nepastebėjimo" tarifai? Gal galėtų STT skelbti vidutines kyšių kainas apskrityse pagal paslaugų rūšis? Bet gal negali, nes pažeistų Asmens duomenų įstatymą? O gal tiesiog nežino?

Gal reikėtų įtraukti įstatymo papildymus nustatant, kad būtų ir rozetės? Bet gal neverta, nes tada reikės įrašyti, kad ir elektra būtų pajungta ir kad dėžės nebūtų naudojamos vietoj kėdžių ir pan.

Matydamas dažnėjantį už alkoholio vartojimo didinimą balsuojančių Seimo narių (ir iš TS-LKD frakcijos taip pat) nemokamą mirgėjimą delfinuose, galvoju, kad reikėtų keisti taktiką ir galadauskus apeiti iš užnugario.

Kaip tai darysime – kituose dienoraščio įrašuos.


Komentarų nėra: