2012-02-26

Antikorupcijos komisijos pirmininko Ligito Kernagio drąsa griauna iki tol neįveikiamus VSD intrigų bastionus

Esu Seimo nariu 6 mėnuo ir matau (ir visiems pasakoju) , kad tie, iš kurių bandoma šaipytis - meno pasaulio atstovai (daug kas klaidingai akcentuoja tik vieną -pramoginę meno pasaulio pusę) , kaip tik dažniausiai balsuoja vadovaudamiesi sąžine, širdimi ir vertybine nuojauta, beje pradedant Antanu ir baigiant Valinskiene. Šia prasme Valinskui reikia padėkoti be ironijos ir be pašaipos, nes būtent jis ir atvedė daugiausia meno pasaulio žmonių į Seimą. O kad dalis tarpusavyje persipyko ir išsiskirstė į skirtingas frakcijas, tai juk čia meno pasaulis -jame visada karščiau verda aistros. Ši situacija - aiškėjančios VSD mechanizmų neigiamos pasekmės užvaldant Seimą, prokuratūra, FNTT ir kitas labai svarbias Lietuvos įstaigas, yra puiki proga visiems sąžiningiems vienytis ir Ligitas Kernagis, mano galva, būtų puikus vienas iš tokios koalicijos ne tik Seime "Už teisingumą" koordinatorių.

Labai džiaugiuosi principinga, drąsia Antikorupcijos komisijos pirmininko Ligito Kernagio laikysena, bei ryžtingais ir , kas labiausiai netikėta saugumiečiams, itin greitais jo kaip vadovo veiksmais tiriant FNTT vadovų atleidimo aplinkybes. Jis ir pats dirba juvelyriškai tiksliai - pats perklausia, kai spec.tarnybų ir teisėsaugininkų atstovai pradeda išsisukinėti. Ir apskritai susidarė įspūdis, kad L.Kernagis vadovauja šiam tyrimui taip, tarsi 15 metų prieš tai būtų vadovavęs JAV Kongreso nacionalinio saugumo komitetui:

www.alfa.lt/straipsnis/13885172/Kernagis..turetu.kristi.daug.galvu=2012-02-24_18-02/

Todėl R. Palaitis ir pradėjo grasinti Ligitui Kernagiui: "ministras taip pat neslėpė manantis, jog jį, prokurorus bei VSD pliekiantis Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pažeidė įstatymą, mat jis žiniasklaidai pažėrė komisijos posėdžio, kuriame naudota riboto naudojimo informacija, medžiagą - iš www.delfi.lt/news/daily/lithuania/acaplikas-nera-jokios-galimybes-aukoti-rpalaiti-vardan-koalicijos-issaugojimo.d?id=55945257

Štai tokiais grasinimų būdais Valstybės saugumo departamentas ir valdo Seimą. Kaip sugrąžinti valstybę žmonėms?

Iš trijų slaptumo lygių turiu kol kas tik pirmą - "riboto naudojimo". Šiandien suėjo jau 86 diena, kai užpildžiau didžiulę paraišką aukščiausiam lygiui, bet vis dar nėra atsakymo (paprastai atsakymą duoda per 40 dienų). VSD atstovo atstovė Seime aiškina, kad VSD "nespėja" jos išnagrinėti ir reikia jiems daugiau laiko, nes turiu kaltinamojo statusą baudžiamojoje byloje dėl neleidimo statyti "stiklainius" Klaipėdos naujamiestyje. Kiek tai tikra - t.y. kiek čia tiesos jų vilkinimo priežasties paaiškinime, nežinau, nes matyt tai 'labai slapta". Panašioje "būsenoje", atrodo, dar apie trečdalis Antikorupcinės komisijos narių.

Todėl Seimas, neturėdamas pilnos informacijos, negali tinkamai suvokti, kaip balsuoti.

Dalis Seimo narių bijo sekimų, kompromituojančios medžiagos skelbimo, panašaus šmeižimo, kaip kad buvo dergiamas nebegalintis apsiginti nužudytas Vytautas Pociūnas. Tuo plačiai iki šiol ir nekontroliuojamai užsiima VSD: kelios dešimtys tūkstančių pasiklausymų - pirma vieta ES tūkstančiui gyventojų (buv. prokuroro S.Stulpino viešai paskleista informacija) ir D.Kuolio viešai paskleista info, kaip lengvai bet kam ir dėl bet ko išdavinėjo leidimus pasiklausymu Šiaulių teismo pirmininkas.

Lietuvoje susiformavo tradicija nesilaikyti įstatymų. Todėl pasiklauso, seka, šantažuoja. VSD tebedirba tie patys "veikėjai", kurie organizavo žurnalistų pasiklausymą, "profilaktavimus" (ką ir kaip rašyti, ko nerašyti) apžvalginininkui Kęstučiui K. Girniui, LRT žurnalisto Tomo Dapkaus šantažavimą ir slaptą kenkimą jam (čia apie tai - www.alfa.lt/straipsnis/10303161/ - šiurpu skaityti, akivaizdu, kad VSD dirba ne kaip europinė institucija.

Seimo Operatyvinės veiklos kontrolės komisija ir Nacionalinio saugumo komitetas dėl aukščiau paminėtų priežasčių kol kas nepajėgus užkirsti kelią aukščiau minėtiems įstatymo pažeidimams.

Nors pagal LR Konstituciją valstybę turi valdyti turi Seimas, išrinktas tautos, įkūnijantis tautos valią, nes atstovauja ir tarnauja jai, bet aukščiau minėtais metodais VSD manipuliuoja Seimo nariais ir prokurorais, todėl faktiškai jei ir valdo Lietuvos valstybę. Sukilkime visi prieš tokį neeuropietišką ir nusikalstamą VSD ir jo užverbuotų, užšantažuotų dalies prokurorų, dalies teisėjų, dalies politikų elgesį ir sugrąžinkime valstybę žmonėms.

Todėl prašau visuomenės pagalbos, nes per daug Seimo narių yra išsigandę, būtini visuomeninio palaikymo mitingai, piketai ir pan.


P.S.: apie vieną svarbų L.Kernagio darbą valant teisėsaugą nuo neskaidrių žmonių:

www.ligitaskernagis.lt/ar-gali-generalinio-prokuroro-pavaduotojas-skolintis-is-pokerio-losejo/

Dar 2010 m. spalį Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Ligitas Kernagis kreipėsi į GP dėl VLPK veiksmų teisėtumo, leidžiant Lietuvoje registruotoms įmonėms teikti lažybų paslaugas internetu. (VLPK atstovai teigė leidę Lietuvoje registruotoms įmonėms teikti lažybų paslaugas internetu, norėdami sudaryti joms vienodas galimybes su nelegaliai veikiančiomis arba užsienyje registruotomis įmonėmis).

Gavusi L.Kernagio raštą GP 2010 metų lapkritį atsisakė ginti viešąjį interesą.

Šių metų birželio 13 dieną su tuo pačiu klausimu į GP kreipėsi nebe vienas, o grupė Seimo narių. Šį kartą GP liepos 13-ąją (tą pačią dieną, kai A.Nevera už skolintus iš A.Guogos pinigus nusipirko vasarnamį Kernavėje) nusprendė ginti viešąjį interesą ir kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą (VAAT), tačiau byla buvo pralaimėta, nes suėjo senaties terminas, skaičiuojant nuo tos dienos, kai prokurorai buvo informuoti apie VLPK sprendimą. GP negalėjo nežinoti, kad pralaimės.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

"Esu Seimo nariu 6 mėnuo ir matau (ir visiems pasakoju) , "

Nagli, kas tau pasidarė? Nepanašu į tavo minčių dėstymo stilių

Naglis Puteikis rašė...

Komentatoriui - naktį rašiau, atsiprašau, kad nėra laiko šlifuoti stilių, nes turinys man šiuo atveju buvo svarbiau: kuo daugiau išpasakoti. o kitkam nelieka laiko, ir taip miego sąskaita darau.

Anonimiškas rašė...

Kaip zmogus nesusijęs su politika, norėčiau paklausti:
Kodėl Jūs, vienas lauke karys ? Kas trukdo organizuoti seimo grupę, kuri imtusi į savo rankas ir padarytų galą tam VSD šantažui?
Kodėl?

Naglis Puteikis rašė...

Dėl grupės Seime ir už jo ribų - tą ir bandau padaryti.

Veronika rašė...

Taip, taip. Galima būti ne kariu, bet vedliu. Jei yra vedlys, tai atsiranda kas paskui jį seka. Stebiu nuolat tą KARIAUNĄ, KURI JŪSŲ VEDAMA PASEKS EITI Į žYGĮ prieš melą, neteisybę, padaryti galą VSD šantažui.Mes prisidėti mažieji galime tik Jūs palaikydami. Stiprybės.

Anonimiškas rašė...

labai ačiū, kad Jūs tai drįstate daryti ir gelbėti tautą. mes su Jumis, palaikysim, melsimės, kad Dievas padėtų ir sustiprintų