2012-02-04

Prokurorai savo nuodėmes maskuoja kišdami į kalėjimą garsų mokslininką



Nuotraukose - Generalinės prokuratūros prokurorai Justinas Laucius (kairėje) ir Mindaugas Dūda, bei žymus mokslininkas Mykolas Letas Palmaitis- filologijos mokslų daktaras, kalbininkas, baltistas ir orientalistas, knygų „Baltų kalbų gramatinės sistemos raida", „Naujosios prūsų kalbos gramatika", „Atkurtosios prūsų kalbos žodynas" ir kt. autorius.

„Visus valstybės pareigūnus, išskyrus prezidentę ir teisėjus, be jokių faktinių įrodymų galima vadinti nusikaltėliais. Tai normalu, tokie moralės standartai. Tai Seimo nario liudijimas", – parlamentaro N.Puteikio žodžius citavo prokuroras M.Dūda.

Teisme Seimo narys N.Puteikis pateikė savo požiūrį į abu nusikaltėliais išvadintus prokurorus. Pasak politiko, prokuroras J.Laucius yra „šiek tiek blogesnis" už M.Dūdą ir įeina į šimtuką žmonių, darančių neigiamą įtaką valstybės raidai."

http://www.lrytas.lt/-13281142301327142874-prokurorus-nusikalt%C4%97liais-i%C5%A1vadin%C4%99s-kaunietis-stojo-prie%C5%A1-teism%C4%85.htm

Nebūtų M.Dūda tipiškas blogąja to žodžio prasme prokuroras, jei neiškraipytų mano žodžių. Nes aš tame teisme sakiau, kad Aukščiausias teismas savo praktikoje yra nustatęs, kad politikus ir kitus viešus asmenis žurnalistai gali vertinti aštresniais žodžiais, nei paprastus piliečius. Todėl manau, kad ir Seimo narius, bei prokurorus aštresniais žodžiais turi teisę vertinti mokslininkai, menininkai, publicistai.

Seimo nariai ir prokuratūros veikėjai yra tiek prisidirbę ir tiek susikompromitavę savo godumu ir keliaklupsčiavimu prieš verslininkus ir kitus šio pasaulio galinguosius, kad neturi teisės įsižeisti, jei yra išvadinami nusikaltėliais, nes taip sakantys neturi omeny "nuteisti įsiteisėjusiu teismo sprendimu", o turi omeny, kad išvadintieji tiesiog yra labai blogi žmonės.

Tokių aštrių žodžių reikėtų vengti vartoti, mano galva, tik prezidentų ir teisėjų atžvilgiu.

M.Dūda, mano galva, dar turi galimybę pasitaisyti.

O J.Laucius dėl savo trijų itin nesąžiningų poelgių (kai Kusaitę tardė esančią tik su pėdkelnėmis ir viršutiniais rūbais - nes jos batai ir kojinės buvo sušlapę, kai pažeisdamas LT įstatymus leido apklausoje dalyvauti pašaliniams asmenims ir kai apdovanojimą išmainė į sklypą ir paprašė jo Klaipėdoje, nors tam neturėjo teisės) turėtų kuo greičiau atsistatydinti, kaip kad padarė A.Nevera.

Ypač dėl to apdovanojimo ir žemės sklypo istorijos. Na ir kas , kad kažkokių apgailėtinų prokurorų komisija nustatė, kad neva J.Laucius nekaltas, nes kalta jo prašymą dėl žemės sklypo už padovanojimą perkėlimo iš Vilniaus į Klaipėdą ( ar ne juokinga tokia argumentacija?).

Jei jau nori daryti biznį, tai tegul tas J.Laucius kuo greičiau ir eina į verslininkus, užuot piktinęs žmones ir persekiojęs žymų mokslininką Letą Palmaitį (ir kitus) už teisybės žodžius.

Faktas, kad tie prokurorai neturi supratimo, kas tas Letas Palmaitis, kurį jie žiauriausiu būdu kiša į kalėjimą , kurpia jam „baudžiaką" (prokurorų slengas) ir kuo tas L.Palmaitis svarbus lituanistikai ir apskritai Lietuvos mokslui, tik parodo, kokio urvinio lygmens (be vertybių) prokurorai prižiūri teisingumą Lietuvoje.

L.Palmaitis parašė daug vertingų mokslinių straipsnių ir knygų, bei aktyviai gina viešą interesą. O kokius darbus po savęs paliks aukščiau minėti du prokurorai? Praktiką mainyti padovanojimus į žemės sklypus?

Jei daugiau žmonių būtų nepakantūs prokurorų atliekamiems įstatymų pažeidinėjimams ir smerktų juos už medalių mainymą į žemės sklypus, turėtume sąžiningą prokuratūrą, o ne tokią, kokią turime dabar.

O Letas Palmaitis yra labai drąsus ir pilietiškas žmogus, nes matydamas, kad tokie prokurorai nebaudžiami ir negėdinami, o tik savų ginami, vis labiau kovoja prieš viešą interesą, o politikai KAIP VISDA TYLI., nematė kito būdo, KAIP sąmoningai iššaukti ugnį į save.

Todėl palaikau L.Palmaitį dėl jo viešai atliekamo tokių prokurorų vertinimo ir raginu daugiau žmonių vieša vertinti blogus teisėsaugininkų poelgius.

P.S.: Teismas galėjo leisti pastatyti posėdžio patalpoje daugiau kėdžių, tada visi būtų tilpę, to prašė ir susirinkusieji, bet deja tai nebuvo leista, todėl daugiau nei pusė susirinkusių paklausyti labai svarbaus proceso, buvo priversti išsiskirstyti.

Dar informacijos šia tema:

http://alkas.lt/2012/01/02/l-palmaitis-totalitarines-demokratijos-ir-teisines-valstybes-piliecio-viesas-pareiskimas/

http://cyvas.wordpress.com/2011/08/

http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas/prokurorams-antausi-kirtusi-kaunieti-palaike-burys-pasekeju-405692

http://www.alfa.lt/straipsnis/13697681/Prokurorus.izeidinejes.kaunietis.prisprase.baudziamosios.bylos=2012-02-02_11-53

http://www.lrytas.lt/-13281142301327142874-prokurorus-nusikalt%C4%97liais-i%C5%A1vadin%C4%99s-kaunietis-stojo-prie%C5%A1-teism%C4%85.htm

Komentarų nėra: