2012-04-11

Valdžios požiūriai bei poelgiai tarp rinkimų keičiami mitingais ir piketais

Nuotraukoje: Mstislavas Rostropovičius: sulaužyk niekšybės dėsnį- padėk žmonėms.

Reikalavome (mitingais) demokratijos tik 1987-1989 ir 1990-92, kol išėjo SSRS kariuomenė. Po to jokiais mitingais nieko nebereikalavome, nes tikėjome šventu politiku pasiaukojimu visuomenės labui, todėl dabar  turime rezultatą: nėra jokio teisingumo - nei teisminio, nei socialinio, nei apskritai kokio nors.

Tuo tarpu europinės kilmės parlamentinėje demokratijoje rinkėjai tarp rinkimų "pasiima"/išsireikalauja viešumo ir atskaitomybės iš politikų per piketus ir mitingus.

Visur taip, tik ne LT. Mes bandėme kitaip - be mitingų.

Kai po vieną ar po keliolika bandome žmonėms, kurie persekiojami už reikalavimus valdžiai dirbti skaidriai,  padėti, tai nieko gero iš to neišeina, nes REIKIA KEISTI VISĄ SISTEMĄ.

Sistemos ir valdžios požiūriai bei poelgiai tarp rinkimų keičiami mitingais ir piketais. Ir nieko naujo europinėje demokratijoje nuo 11 amžiaus islandų/anglų apvalių riterių stalų niekas neišrado, net LT nepavyko.

Panašu, kad beveik visi vadovai ir politikai,  kurių PASTOVIAI  nekontroliuoja visuomenė/nevyriausybinės organizacijos, išsigimsta.

Todėl turi būti NUOLATINĖ demokratijos, kaip niekada nesuaugančio kūdikio, priežiūra.

Todėl IR siūlau grįžti prie 100 metų Europoje, 50 metų JAV, ir 1987-1992 metais Lietuvoje išbandytų mitinginės demokratijos formų. Nes LT politikai kitokios kalbos , deja, nesupranta.

Iniciatyvinėje "Už teisingumą" grupėje yra tik keli žmonės, o teisminių procesų, panašių į Jūsų, Gediminai, daug. Ir tuose teisniuose –teisminiuose procesuose, skirtingai nei Jūsų, valdžios atstovai/policininkai TAIKĖ FIZINĮ SMURTĄ, TYČIA IR, ŽEMINDAMI ŽALOJO ŽMONES.

Vien Kaune vienu metu mažiausiais 5 tokios bylos - dvi Hermano-Žaltausko , ir A.Ramanauskienės policijos atlikto žiauraus sužalojimo iki komos, Vilniuje - Albinos Kavaliauskaitės (medicinos darbuotojų profsąjungos), piketuotojų prie Kariotiškių sąvartyno sužalojimo policijos smurto metu ir t.t.

O dar yra žmogaus teisių pažeidimo (kovos su suįžūlėjusiu visuomeninio turto prichvatizatoriumi-prokuroru) bylos, pvz. Leto Palmaičio.

O dar Šiauliuose, Klaipėdoje, Pagėgiuose ir pan. Visų ir pats nežinau.

Fiziškai neįmanoma visur suspėti, žmonės dalinasi, kooperuojasi.

Bet jei vis taip manytų, kaip kad Jūs komentuojate po raginimais ateiti į mitingą ("viešai prašau to ir to paramos, jeigu jos nebus, tai ir aš nematau prasmės remti jų ir jų kalbų, žodžių, jeigu nėra darbų ir manau gali būti galimas populizmas"), tai nebūtų kam nei procesus, nei į mitingus vaikščioti.

Paradoksas, bet taip yra : batsiuvys basas - Vilniuje KOL KAS nėra teismų stebėjimo grupės, kai visuose kituose didmiesčiuose ir kai kuriuose rajonuose yra ir kai kur nemažos. Reikia kantrybės ir atkaklaus darbo - susikurs ir Vilniuje tokia teismų stebėjimo grupė, kuri stebės, kad nebūtų pažeidžiamos konstitucinės teisės.

 

P.S.: tuoj prasidės Ozolo, Genzelio ir Medalinsko teismai už neva pažeistą mitingo laiką ir vietą. Jiems tokius administracinės teisės pažeidimų protokolus surašė LT VRM (LTSR VRM?) su "šlovingąja" baltarusiško KGB mentaliteto Vilniaus apskrities policijos vadovybe. Ten buvęs ilgametis URM darbuotojas, o dabar Vilniaus apskrities policijos vyr.komisaras Kęstutis Lančinskas grasino MUŠTI mitingo prie Seimo dalyvius, jei jie lips per tvoreles.

Žmonės susirinko palaikyti Seimo kovoje dėl FNTT vadovų sugrąžinimo, o jis grasina mušti.

"Mentų blogiausių tradicijos iš sovietmečio (LTSR?) tesėja yra dabartinė LT VRM?

Komentarų nėra: