2012-10-27

Darius Kuolys: Kodėl Lietuvos Seimui reikia Naglio Puteikio?

Klaipėdiečiai Danės apygardoje šį savaitgalį apsispręs, kurį iš dviejų vyrų pasiųsti į Seimą – Naglį Puteikį ar Rimantą Taraškevičių. Sprendimas svarbus, turėsiantis įtakos tolesnei Lietuvos raidai Kaip 1990-aisiais nuo Aukščiausiosios Tarybos priklausė šalies nepriklausomybė, taip, regis, nuo būsimo Seimo priklausys mūsų demokratijos likimas. Korumpuotos grupuotės ar piliečių rinkta ir jiems tarnaujanti teisėta valdžia valdys Lietuvą? Galutinai paversime Seimą prekyviete ar stiprinsime jį kaip tautos tvirtovę, saugančią tiesą, teisingumą, laisvę ir kitas pamatines garbingos bendruomenės vertybes? Seiman išrinkti mūsų žmonės prekiaus Lietuva ar ją principingai gins? Jų laikysenas ir apsisprendimus esminiais klausimais lems moralinio stuburo tvirtumas.

Naglis Puteikis, vos prieš metus atėjęs į Seimą, jau parodė turįs tvirtą stuburą. Jis gynė žmonių teises nuo valdžios savivalės, grūmėsi su politine korupcija, saugojo Seimo garbę, atkakliai reikalavo tiesos ir teisingumo, kai Valstybės saugumo departamentas bei Liberalų ir centro sąjunga susidorojo su sąžiningais FNTT vadovais Vitalijumi Gailiumi ir Vytautu Giržadu.

Rimantas Taraškevičius veikiausiai yra malonus žmogus ir geras ūkininkas. Tačiau Vilniuje apie jo moralinį stuburą nedaug žinoma. Ar jis gebės atsispirti korumpuotų grupuočių spaudimui? Ar juo galės patikimai pasiremti Lietuvos valstybė?

Deja, mums neteko išgirsti Rimanto Taraškevičiaus pilietinio balso, kai jo partijos bičiulis sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas buvo sučiuptas paėmęs kyšį iš Nacionalinio kraujo centro direktoriaus: teismas pripažino, kad šis pareigūnas iš prekybos Lietuvos žmonių krauju siekė ne tik pats pasipelnyti, bet ir papildyti Liberalų ir centro partijos kasą. Nebuvo girdėti principingos R. Taraškevičiaus pozicijos tuomet, kai jo partijos draugai Algis Čaplikas ir Raimondas Palaitis apšmeižė su korupcija kovojusius FNTT vadovus ir su jais susidorojo. Regis, tylėjo gerbiamas kandidatas ir tada, kai jo partija tapo paversta Valstybės saugumo departamentą ir kitas jėgos struktūras aptarnaujančia grupuote.

Ar išgirstume tvirtą, prieš korupciją ir valstybės užvaldymą nukreiptą R. Taraškevičiaus balsą būsimame Seime? Nežinia.

O tokio balso dabar Seimui būtinai reikia. Klaipėdiečiai jį tikrai gali Lietuvai suteikti ir patys įgyti balsuodami už Naglį Puteikį.

Naglis Puteikis šiandien reikalingas Seime buriamai Lietuvos komandai. Visi jausimės saugiau, jei jis kartu su Vitalijumi Gailiumi, Povilu Urbšiu ir kitais bendražygiais Parlamente saugos mūsų valstybės pamatus.


Komentarų nėra: