2012-10-27

Gamtosaugininkas E.Paplauskis: klaipėdiečiai- už Naglį

Žinau: bet kokia rinkiminė agitacija veikiau sukelia atmetimo reakciją negu norą jos paklausyti.

Jokios reklamos ir nebus. Tik priminsiu klaipėdiečiams, kokios bėdos jų laukia ir ko iš kurio kandidato jiems tikėtis.

Didžiausia grėsmė sąžiningiems rinkimams vienmandatėje Danės apygardoje yra ta, kad dalis rinkėjų tiesiog patingės ateiti prie urnos.

Mat vienas kandidatas, Rimantas Taraškevičius, buvęs Klaipėdos meras, priklauso visiškai rinkėjų pasitikėjimą praradusiai ir į Seimą nepatekusiai liberalcentristų partijai.

 Tikėtina: greitu metu jis perbėgs į Liberalų sąjūdį. Gali atrodyti: kad ir kas laimės, pasipildys tas pats konservatorių- liberalų flangas. Būtent dėl to nemažai žmonių tiesiog patingės ateiti balsuoti. Tačiau dėl tokio sprendimo jie patys ir kentės.

Du dešiniųjų partijų kandidatai labai jau nepanašūs, o ypač juos skiria požiūris į ekologiją ir sveiką gyvenamąją aplinką.

 Klaipėda juosiama taršiomis įmonėmis LEZ'e, baigiama statyti atliekų deginimo gamykla, kuri, anot Klaipėdos valdžios, jums tik atpigins šilumą ir „pagerins" oro kokybę.

Jeigu jus tenkina, kaip Klaipėdos valdžia tvarkėsi su „Mestilos", „Neogroup", „Indoramos" „kvapais", jeigu didžiuojatės tuo, kad neįdiegus tinkamos atliekų rūšiavimo sistemos jau baigta statyti 500 000 t per metus sudeginsianti įmonė, balsuokite už Liberalų-centro partijos kandidatą. Be ironijos pacituosiu šios FNTT skandale „sublizgėjusios" partijos programą: „Teršėjas moka". Tai yra pagrindinis leitmotyvas vos keliuose sakiniuose išdėstytoje šios partijos programoje.

 Jeigu tikite, jog šiukšlių deginimas atpigins šilumą, jeigu jaučiate jo įnirtingą pagalbą mažinant taršių įmonių išmetimus, sureguliuojant „kvapus" pramoniniuose rajonuose, jeigu manote, kad „ūkiškumas" yra pakankama savybė sprendžiant pasaulinių korporacijų sukeliamas problemas, tuomet jūsų kandidatas yra Rimantas Taraškevičius ir toliau galite nebeskaityti.

 Tačiau jeigu galvojate, jaučiate, pastebite, kad įmonių taršos kontrolė Klaipėdos mieste nepakankama, jei manote, kad valdžia nepadaro visko, ką privalo padaryti, jeigu jaučiate, kad valstybė bejėgė prieš milžinišką kapitalą, jeigu matote užčiauptus kai kurių partijų narius miesto taryboje, jeigu matote aklą keliaklupsčiavimą prieš pinigus, jeigu manote, kad būtina griežtinti atsakomybę už miesto taršą ir tam trūksta griežtesnių įstatymų, tuomet jūs turite ateiti balsuoti. Jūs galite turėti savo gynėją, savo atstovą Seime, kuris galės užkurti antikorupcines komisijas, priversti dirbti valdžios institucijas, inicijuoti tinkamą turtingų ir galingų įmonių kontrolę.

 Jo konkurentas Rimantas Taraškevičius skelbiasi, kad eina kurti.

Tačiau jei manote, kad struktūrų ir visokių parazitinių grupuočių prikurta pakankamai, jei manote, kad jas reikia ne kurti, ne palaikyti jų palaimingą būvį, o ryžtingais smūgiais išspardyti visas korumpulų piramides, aptūpusias valstybę iš įvairių pusių, tuomet rinkitės Naglį Puteikį, įnirtingai tų struktūrų puolamą kovotoją ir jūsų interesų gynėją. Mačiau iš arti jo kovą ir prieš neatsakingą, neparuoštą atliekų deginimą, mačiau kaip aršiai gynė naujųjų piniguočių naikinamą miesto kultūros paveldą. Mačiau ir prieš jį inicijuotą įnirtingą puolimą.

Tad visi, kurie trokštate permainų, rinkimų dieną taip pat galite pasirinkti sunkesnį kelią – ne likti namie, o ateiti ir balsuoti. Aš asmeniškai esu įsitikinęs: ne partijos yra blogis, blogis yra blogi žmonės partijose.

Tad siųskime į senas partijas naujus, aktyvius ir gerus žmones, jau įrodžiusius, kad jie gina mūsų interesus, ir partijos pasikeis. Taip kiekvienas asmeniškai sudalyvausime kuriant geresnę, teisingesnę Lietuvą. Šioje apygardoje statau už Naglį Puteikį. 

Erlandas Paplauskis



Komentarų nėra: