2013-01-13

Cenzūra Lietuvos portaluose vis labiau klesti: žiniasklaidą cenzūruoja savivaldybės įmonių pinigai

AB "Klaipėdos vanduo" vadovai, Klaipėdos m. savivaldybės tarybos dauguma pastaruosius 5 metus uoliai piršo priešingą nuomonę - kad fluoro perteklius pusėje Klaipėdos (kita pusė geria kitos vandenvietės, kurioje fluoro kiekis normalus) kaip tik padeda vaikams išvengti karieso, nutylėdami apie tai, kad tas perteklius gadina vaikų dantis.

To melo apie fluoro pertekliaus gėrį publikacijos Klaipėdos dienraščiuose buvo finansuojamas iš AB "Klaipėdos vanduo" iš gyventojų surenkamų įmokų už tą patį kenksmingą vaikams vandenį.

Kai bandžiau apie fluoro pertekliaus neigiamą poveikį rašyti ir kalbėti,  AB "Klaipėdos vanduo" direktorius L.Makūnas tą melą apie fluoro pertekliaus gėrį skleidė iš savivaldybė tarybos tribūnos, o jam entuziastingai pritarė dauguma sveikatos valdininkų ir savivaldybė tarybos narių, tuometinis meras R.Taraškevičius, kiti liberalcentristai.

Tikrąją padėtį žinantys visuomenės sveikatos specialistai ir tos srities gydytojai tiek Klaipėdoje, tiek Sveikatos apsaugos ministerijoje iš baimės prieš valdžią tylėjo. Tokiu būdu per daugelį metų buvo pagadinta pusės Klaipėdos, kuri gėrė iš 1-os vandenvietės, vaikų dantų.

Fluoro perteklius geriamame vandenyje: vaikų sveikatos gadinimas - tokia yra politikų ir gydytojų baimės prieš valdžią kaina.

Kad ta baimė, grįsta ir finansiniais svertais vis dar egzistuoja, įrodo tai, kad ši publikacija publikuojama Kauno dienos ir Vilniaus dienos portaluose, bet jos NĖ PĖDSAKO nėra nei Klaipėdos dienraščio, nei Vakarų ekspreso portaluose:

http://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/beveik-80-tukst-gyventoju-tiekiamas-vanduo-yra-persotintas-fluoru-471705

http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/beveik-80-tukst-gyventoju-tiekiamas-vanduo-yra-persotintas-fluoru-471705

http://www.delfi.lt/news/daily/Health/beveik-80-tukst-lietuvos-gyventoju-geria-fluoru-persotinta-vandeni.d?id=60418353

http://www.alfa.lt/straipsnis/15074928/Beveik.80.tukst..gyventoju.tiekiamas.vanduo.yra.persotintas.fluoru=2013-01-13_10-24

http://grynas.delfi.lt/aplinka/beveik-80-tukst-lietuvos-gyventoju-geria-naturaliai-nuodinga-vandeni.d?id=59542273

Komentarų nėra: