2014-01-18

Dalis VRK narių akivaizdžiai tyčiojasi ir iš parašų už referendumą rinkėjų ir iš pasirašiusiųjų:

Dalis VRK narių akivaizdžiai tyčiojasi ir iš parašų už referendumą rinkėjų ir iš pasirašiusiųjų:
"Už tai, kad iniciatoriams būtų perduoti 2239 taisytini parašai, balsavo dešimt komisijos narių, po tris narius susilaikė ir balsavo prieš.
Sprendimui nepritarė komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Anksčiau teigęs, kad visi 5 tūkst. parašų su netiksliai nurodytais adresais turėtų būti įskaityti, dabar jis ketina paskelbti savo atskirąją nuomonę.
Z.Vaigauskas neslepia manantis, kad šis sprendimas gali lemti VRK pralaimėjimą teisme, jei jam dėl papildomai įteikiamų taisyti parašų skųsis referendumo organizatoriai.
Tuo tarpu VRK nariai tvirtino, kad apie tai, jog visi 5 tūkst. parašų su netiksliai nurodytais adresais bus įskaityti, Z.Vaigauskas prakalbo vienasmeniškai. VRK iki šiol dėl jų yra balsavusi spręsdama, kad parašus reikia taisyti ir nutarusi, kad dalį pataisys pati, remdamasi patvirtinta metodika.
„Dabar tai ir padarėme. Žinoma, gaila, kad negalėjome įteikti visų taisytinų parašų iniciatoriams vienu metu", – teigė VRK narys Valdas Benkunskas.
Kiti komisijos nariai svarstė, ar šio komisijos sprendimo teismai neįvertintų kaip „geležinių kurpių" – neįgyvendinamo."

Komentarų nėra: