2014-01-15

Lietuvoje smurtas prieš moteris yra paplitęs labiau nei kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Lietuvoje smurtas prieš moteris yra paplitęs labiau nei kitose Europos Sąjungos valstybėse.
N.P.: visiškai pritariu Vilniaus miesto Specializuotos pagalbos centro direktorės Lilijos Henrikos Vasiliauskienės mintims apie šią smurto rūšį:
"Moterų teisių gynėja L.H.Vasiliauskienė primena, kad Eurobarometro tyrimų duomenimis Lietuvoje smurtas prieš moteris yra paplitęs labiau nei kitose Europos Sąjungos valstybėse. Beveik pusė Lietuvos gyventojų šeimoje ar tarp draugų pažįsta bent vieną moterį, kuri yra buvusi bet kokios rūšies smurto auka namuose.
Moterų teisių gynėja taip pat stebisi, kad blizgančių
žurnalų skaitytojams ir rašytojams nekilo įtarimas,
kad bėda dizainerio laukia jau už kampo. Ji priminė, kaip A. Pogrebnojus gyrėsi kišenėje besinešiojantis mažo dydžio moteriškas kelnaites ir ieškantis, kokiai sėdynei jos tiktų. Pasak L.H.Vasiliauskienės, tuomet A. Pogrebnojus buvo suvokiamas kaip pokštininkas, tačiau, jos nuomone, tai tik liudijo dizainerio seksizmą. L.H. Vasiliauskienė taip pat primena, kad niekas nė
nebandė sustabdyti A.Pogrebnojaus „juokų" ir
pasakyti, kad tai nebejuokinga. Smurtas ir prievarta puikiausiai gali klestėti ir neretai klesti, auksiniame narvelyje, nes jėgos ir galios nelygybė tarp moterų ir vyrų, gimdanti diskriminaciją ir smurtą, yra būdinga mūsų partiarchalinei visuomenei kaip visumai", - teigia moterų teisių gynėja."
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/moteru-teisiu-gynejos-atsakas-a-pogrebnojui-nuo-seksisto-iki-smurtautojo.d?id=63752398

Komentarų nėra: